Speelronde 1 veld, de kop is er af

Het eerste officiële speelweekend zit er op. Voor alle teams was het weer even zien waar ze staan. Hier en daar zie ik een grote uitslag, zowel in ons voordeel als niet, maar over het algemeen redelijke uitslagen. Het is altijd even afwachten hoe dat in de komende wedstrijden gaat en voor de breedtesport is er in de zaal weer een nieuwe kans, met nieuwe indelingen.

De uitslagen en korte verslagjes zien jullie elders in de Bijblijver. Zelf heb ik mogen genieten van Valto B2 (live) en Valto 1 en A1 (livestreams) en alledrie toevallig (of niet) een overwinning. Van harte!

Hieronder volgen een aantal onderwerpen die vanuit de TC spelen. Sommigen zijn al eerder benoemd, andere zijn nieuw of vernieuwd. Scroll niet te snel verder, maar kijk even of er iets is waar je als lid of als ouder of als vriend van Valto iets aan kunt bijdragen. Daar waar je denkt te weinig kennis of ervaring te hebben, willen we je heel graag helpen!

Trainen en coachen
Voor een aantal teams zijn er óf net te weinig trainers óf er is nog geen coach. Voor het coachen van wedstrijden is het fijn om wat basisinformatie te krijgen, die kunnen we geven. Misschien wel samen met de basisinformatie voor het geven van training. Daarvoor gaan we aan de slag met “Training geven: de basics“, waarin een docent vanuit de bond een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal gaat verzorgen. Ook de jonge trainers binnen Valto worden hiervoor uitgenodigd. Een datum moet nog gepland worden en zal ergens de komende weken zijn, op een doordeweekse avond.

Wil je hierin een rol spelen, meld je dan aan via tc@ckv-valto.nl.

Scheidsrechters
Competitiewedstrijden betekent ook fluiten. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom zijn alle wedstrijden voor de eerste helft van de veldcompetitie weer voorzien van een scheidsrechter. We hebben geprobeerd jullie weer in te delen aan de hand van wat je kan en wil fluiten, je eigen wedstrijden, de wedstrijden die je coacht en nog een aantal factoren.

Kun je zelf niet fluiten, regel dan tijdig iemand anders. Wil je tips voor het vinden van een vervanger, kijk dan op deze pagina.

Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de wedstrijd aanwezig en omgekleed bent, stel je even voor aan de coaches van beide teams en vraag of er nog bijzonderheden zijn. Wil je nog wat nalezen over de regels? Dan staat hier een documentje waarin de regels voor het fluiten van F en E wedstrijden staan uitgelegd.

Ben je nog wat onzeker of zou je gewoon graag een keer begeleid worden? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat er iemand van de arbitrage bij is om je te begeleiden. Of als je liever een andere leeftijdsklasse wil fluiten, geef dat dan ook door, dan proberen we daar rekening mee te houden. Denk eraan, het is vaak maar 3 keer een uurtje per seizoen, maar je maakt er heel veel mensen gelukkig mee.

Teamouders

  • Dit seizoen willen we naast een coach, ook een teamouder per team vragen om te helpen. Er zijn al een aantal ouders die zich hebben aangemeld, heel fijn!
  • Niet om mee te helpen coachen, maar om wat randzaken van de coach over te nemen, zoals het maken van rij- en wasschema’s, bijhouden van spelers die er een keer niet zijn, zodat daar invallers voor gevonden kunnen worden, etc. Een stukje administratie dus.
  • Bij de oudere teams, waarbij de spelers zelf een appgroep met de coach hebben, verzorgt de teamouder het contact met de ouders van de spelers. Zodat zij weten wanneer er bijvoorbeeld activiteiten zijn of gewijzigde tijden voor wedstrijden.
  • Wil je als ouder hier een rol in spelen, dan hoor ik dat graag! Dat kan met een mailtje, appje of belletje. Dit geldt voor alle jeugdteams, van de F2 tot de A1.

Valto TC zoekt een nieuwe coördinator senioren wedstrijdsport
Mark van Geest heeft na 3 jaar aangegeven zich meer te willen richten op het trainen geven en te stoppen met zijn functie binnen de TC. Daarom is de TC voor volgend seizoen op zoek naar een coördinator senioren wedstrijdsport. Wil jij onderdeel vormen van het sportieve hart van de vereniging? Meld je dan bij ondergetekende. In het kort ben je verantwoordelijk voor de seniorenteams Valto 1 tot en met Valto 5 (waarschijnlijk tot en met Valto 6 volgend seizoen). Dat houdt in de planning (en eventuele verplaatsing) van de wedstrijden, indeling van teams en trainingen, trainers, nadenken over het lopende seizoen en de toekomst en dus ook het mede bepalen van het beleid. Niet alleen voor deze teams, maar binnen de gehele TC. Lees voor meer informatie de gehele vacature.

Met vriendelijke groet,

Jan Jaap Elenbaas, voorzitter TC
vztc@ckv-valto.nl / 06- 2958 5387

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.