Een TOP dag met een TOP winnaar, TOP organisatie met TOP vrijwilligers #NKD2015 @CKVVALTO

In de titel één van de vele, vele berichtjes die je afgelopen zaterdag voorbij hebt kunnen zien komen. Want wát een dag was dat! Mijn mondhoeken zijn nog wat stijf, want ik heb de hele dag (en nog steeds) met een grote lach rondgelopen en gekeken, geluisterd, bewonderd en bedankt. Een kleine greep uit mijn ervaringen van de dag.

Ten eerste speelde onze C1 hun eigen NK in Assen. Hier werd een mooie zesde plek veroverd en een mooi avontuur aan de herinneringen toegevoegd. Een prima prestatie, waarmee dit jonge team heeft laten zien zelfs wedstrijden te kunnen winnen tegen de beste ploegen van Nederland in hun klasse.

Dan het schoolkorfbalteam van de Koningin Juliana School, dat in Kinderdijk de strijd aanging met de beste scholen van Nederland en daar ook heeft laten zien dat we er best nog wel eens naar toe kunnen gaan. Helaas geen prijzen, maar wel een verhaal dat jullie vol trots in de klas kunnen vertellen.

Tussendoor dacht ik ook nog even terug aan het eigen Priva schoolkorfbaltoernooi op ons veld, afgelopen woensdag. Kinderen én ouders die het reuze naar hun zin hadden, lol maakten, korfbalden en genoten van een prachtig weertje en een prima organisatie. Een compliment voor de sport (en hoe VALTO die bij deze jeugd brengt) is wel dat fervente voetballers zeggen dat ze ook wel op korfbal willen, alleen dat dat niet te combineren is met hun eigen sport.

Alsof korfbal nog niet genoeg gepromoot werd deze week, ook nog even een sportmarathon op vrijdag, waarmee de Lierse volwassen sporters meer positief in aanraking konden komen met VALTO en ons spelletje. Ook de organisatie daarvan bedankt!

Tenslotte het NK voor D-jeugd, wat in de korte voorbereidingstijd niemand ontgaan zal zijn. Kippenvel krijg ik weer van het terugdenken aan die vele complimenten die wij als vereniging hebben gehad. Die komen vaak bij mij binnen, maar zijn natuurlijk voor iedereen van VALTO die zijn of haar steentje heeft bijgedragen! Of het nu de teams waren, de begeleiders, de supporters, de neutrale bezoekers, de wethouder, de radio, de korfbalbond, de scheidsrechters, de sponsoren, de leden, de ouders, de helpers, de winnaars en de verliezers, iedereen was het er over eens dat wij dit heel erg goed geflikt hebben!

Dank aan iedereen dus, het maakt mij een bijzonder trotse voorzitter van deze club.

Ik heb een dag meegemaakt met 8 teams die streden om de titel van Nederlands Kampioen en dat gaat er op die leeftijd best fanatiek aan toe. De techniek, de snelheid en het inzicht van de deelnemers was mooi om te zien. Het doet niet onder voor het kijken naar menig seniorenteam, een lust voor het oog en een promotie voor de sport. De begeleiders waren minstens zo fanatiek, de supporters stonden bij gebrek aan zicht op de tribunes en lieten zich horen als er gescoord en gewonnen werd. Het ontbrak aan niets en je voelde dat iedereen relaxed kon toekijken, terwijl de zon zich van zijn beste kant liet zien en bijzonder goed meewerkte aan het succes van dit toernooi.

Alleen maar superlatieven? Uiteraard gaan we nog evalueren, maar ik kan er momenteel niets anders van maken dan TOP, TOP, TOP!

Nog even de eindstand, van hekkensluiter tot winnaar: Die Haghe, Merwede, Fiducia, ASVD, NKC’51, Heerenveen, Fortuna en TOP als Nederlands Kampioen hoofdklasse D pupillen veld 2015. Zij hebben allen laten weten dat ze hebben genoten en ik hoop (namens de gehele organisatie), jullie ook!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.