Focus!

Het is één van de mooiste clichés in de sportwereld en waarschijnlijk is deze het meeste waar van allemaal. Het bijzondere is dat “focus” door de verschillende lagen van de sport en de vereniging gaat. Van een sportieve topprestatie in het veld, tot het verbeteren van de organisatie van een sportclub. In de kern gaat het hierbij om keuzes maken. Afgelopen zaterdag heb ik dan ook een aantal prachtige wedstrijden die op het affiche stonden moeten missen, want samen met Marjo Hoogerbrugge had ik mijn volledige aandacht bij het focus seminar in Zeist.
Een bewuste keuze.

Vanuit het hele land waren vele korfbalverenigingen naar het KNVB sportcentrum gekomen om diverse interessante sprekers aan te horen, samen te praten en te discussiëren met als voornaamste doelen: kennis opdoen, kennis delen en samenwerken. Zoals jullie weten is ook VALTO bezig met het FOCUS-programma. Daarmee helpen we het KNKV met hun doelstellingen, zoals het korfbal naar een Olympisch niveau brengen en een groei naar 150.000 leden realiseren.

Maar minstens zo belangrijk, daarmee helpen we ook onze eigen vereniging: met een visie, een duidelijke structuur, groei, maar ook behoud van leden en sportieve prestaties. En zoals Bart dat in de ledenvergadering heeft aangegeven, zijn we al heel goed op weg! Het was daarom ook enorm leuk om onze ervaringen te delen en die van anderen aan te horen. Eén ding is zeker, we hebben geconstateerd dat we het landelijk gezien ook goed doen en hebben daarnaast weer veel ideeën opgedaan voor de komende tijd.

In het kader van focus hebben we inmiddels een nieuwe commissie compleet die zich gaat bezighouden met de vrijwilligers van onze club. Het is één van de belangrijkste pijlers waar de vereniging op rust en verdient daarom ook de volle aandacht. Jullie zullen daar de komende tijd meer van gaan horen. Liesbeth, Mariëlle, Arco en Rick succes! En maandagavond 10 november is er een informatieve avond in het teken van communicatie, waarmee we hopen die commissie ook op te starten.

Al met al blijven we bouwen aan dé sportvereniging van het Westland. Uiteraard doen we dat met z’n allen! Als we maar aandacht blijven besteden aan de juiste dingen en de goede keuzes blijven maken.

Tot slot: succes zit hem ook in kleine dingen. Daarom vraag ik jullie aandacht voor het achterlaten van een schone sporthal. Neem je consumptie niet mee de sporthal in. Mocht je dit even vergeten zijn, neem het dan weer mee terug naar de kantine. En als het laatste team dat in een hal speelt deze even naloopt op de laatste restjes (inclusief de kleedkamers) zijn we heel goed bezig. Even aan denken. FOCUS!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.