Het seizoen is dan echt, zij het officieus, begonnen. De competitie start officieel deze week weer, met op zaterdag direct de eerste thuiswedstrijden voor de senioren en A-selecties. Maar ook de andere teams beginnen weer fris aan hun poging een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en zoveel mogelijk plezier te halen uit het spel en alles er omheen. Wil je weten wie wanneer speelt, ga dan snel naar het programma op onze nieuwe, frisse website!

Als bestuur zijn we ook weer gestart. Er staan genoeg activiteiten op de planning en zaken waarmee we dit jaar iets moeten en gaan doen. Als jullie ons daarbij kunnen helpen, staan we daar uiteraard open voor. Suggesties, opmerkingen en ook kritiek zijn van harte welkom. Laten we het vooral samen doen. Vol nieuwe energie en frisse ideeën gaan we dan ook van dit jaar weer een feestje maken, speciaal voor jullie!

Over een feestje gesproken, daar worden over het algemeen alcoholische dranken verkocht. Bier, wijn, Jillz, noem maar op. Deze dranken zijn voor mensen van 18 jaar of ouder. En niet alleen bij de verkoop. Ook bij het nuttigen. Er wordt dus niet gehaald voor anderen onder de 18 jaar. Laat ik daar nogmaals, heel erg duidelijk in zijn. Het mag niet, we willen het niet. Het. Gebeurt. Gewoon. Niet. Als ik of iemand van het bestuur of (ik hoop vurig) iemand anders van de vereniging of een ouder dit toch ziet gebeuren, zeggen we er wat van en de drank gaat terug naar waar het vandaan kwam. Je neemt als minderjarige fris!

Om de noodzaak en gedachte hier achter duidelijk te maken, is er volgende week een bijeenkomst bij onze korfbalburen Dijkvogels, maandag 10 september van 20.00 – 22.00 uur. Daar zal Dr. Nico van der Lely vertellen waarom er nog veel ruimte is voor verbetering in de naleving van de leeftijdsgrenzen bij sportkantines, maar ook daarbuiten. Er is ruim aandacht voor de dilemma’s waar ouders, vrijwilligers achter de bar, maar ook wij als bestuur mee te maken hebben. Je kunt je aanmelden via het nieuwsbericht over dit onderwerp op de website.

Oja, en als we het toch over dit onderwerp hebben, zullen we ook geen flesjes meer de kleedkamers in meenemen en de rommel die we daar maken opruimen? Wel zo fris, toch?

Wat ook fris is, is nieuwe kleding. We zijn nog steeds druk bezig om de nieuwe kleding zo snel mogelijk naar Valto te halen. Pasmaten zijn snel beschikbaar en de modellen worden dus aan een degelijk onderzoek onderworpen, voordat we tot echte aanschaf over gaan. Daarna worden ze besteld en is de verwachting dat we voor de start van het zaalseizoen allemaal in het nieuw op de foto staan. We hopen dat we de trainingspakken en shirts al eerder in de webshop kunnen zetten. Maar tot die tijd, wacht nog heel even met de aanschaf van nieuwe korfbalkleding.

Laten we er met elkaar een mooi, nieuw seizoen van maken. Een nieuwe ronde, met nieuwe kansen. Voor iedereen dus ook mooie wedstrijden en gezellige activiteiten gewenst. Met frisse moed weer de velden op!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas