Gezondheid!

Vroeger dacht men dat ziektes door de lucht werden verspreid. Als er dan iemand nieste, wenste je hem of haar en ook jezelf ‘gezondheid!’ door dit hardop te zeggen. Deze Willem-Wever-wijsheid is inmiddels achterhaald, maar nog steeds wensen we elkaar gezondheid en hopen we dat we gezond blijven. Om de lichamelijke gesteldheid wat te bevorderen doen we aan sport, eten we gevarieerd en leven we bewust. Dat houdt wat mij betreft ook in dat je af en toe een wijntje of biertje drinkt en een vette hap naar binnen werkt. Geluk en daarmee de innerlijke gezondheid zit hem namelijk ook in genieten.

Als VALTO dragen we hier graag aan bij. We zijn een korfbalvereniging, dus het sportgedeelte zit wel goed. Ook het genieten zit wel goed, gezien de activiteiten binnen de club en de gezelligheid die daarbij komt kijken. Maar we helpen onze leden ook graag bij blessures, althans het voorkomen daarvan. De core-stability-oefeningen werpen hun vruchten af, de verzorging binnen de selectie van Willy, de zorg bij herstel van Michiel en de samenwerking met AdFysio zijn erg waardevol. Hierdoor hopen we veel sportleed te voorkomen en mocht het toch verkeerd gaan, het zo snel mogelijk te helpen herstellen.

Iets dat perfect in dit plaatje past, is een gezonde kantine. In onze ogen is dat het aanbieden én stimuleren van bewust eten en snacken. Afgelopen zaterdag heb je dat kunnen ervaren. De thuisspelende jeugdteams en hun tegenstanders kregen een stuk fruit aangeboden. De appels, bananen, snoeptomaatjes en -komkommers voor de overige bezoekers werden te koop aangeboden, tegen een schappelijke prijs. Wat mij betreft een geslaagd begin van ons beleid, iets dat we gaan voorzetten de komen de weken en willen uitbreiden in de toekomst. Dit wordt ons overigens mede mogelijk gemaakt door de Best Fresh Group, parter in groente en fruit!

Al met al is ‘gezond’ een deel van ons beleid en zeker geen onbelangrijk deel. Heb je zelf ideeën over dit thema, of over andere verenigingsaangelegenheden, laat het ons dan weten. Dan kan op allerlei manieren en op diverse momenten, waaronder op de voorjaarsvergadering voor leden, vanavond om 20.00 uur. Om 19.45 uur staat de koffie klaar.

Ik hoop je daar te zien, in blakende gezondheid!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.