VALTO selectie pakt vijf punten dit weekend

Sponsor: Martin Stolze B.V..

De drie selectie teams van VALTO speelden zaterdag thuis voor de Villa. Na de zaal lijkt het 2e team zich nu los te weken van de onderste plaatsen. Zij staan na zaterdag op de tweede plaats, maar dit is toch maar vier punten boven de 7e plaats. Voor het derde team en het vlaggenschip staat er nog meer werk te doen, want, hoewel het derde na de zaal 2x heeft gewonnen, komen zij nog niet los van de onderste plaatsen. VALTO 3 speelde een prima pot tegen KV Vlaardingen, de nummer drie uit de poule, maar helaas wonnen de concurrenten ook hun wedstrijden. Hierdoor veranderd er niets in de stand en blijft VALTO 3 op de zesde plaats staan. Volgende week speelt VALTO 3 een vier punten wedstrijd tegen directe concurrent voor de 7e plaats Nikantes 2 in Hoogvliet. Mocht u nog een gaatje in de agenda hebben dan bent u daar van harte welkom om hen te steunen bij deze pot.

VALTO 2 is wel lekker uit de zaal gekomen lijkt het tot zover. Na de overwinning met dubbele cijfers vorige week in Tilburg was het deze week de bedoeling om de nederlaag op VICTUM 2 in september te revancheren. Er werd toen met 16-11 verloren, maar met de mutaties binnen de selectie werd er nu met vertrouwen naar de wedstrijd uitgekeken. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter ging de jacht op doelpunten van start. Al snel stond er een 2-0 voorsprong op het bord door Ron en Laura. Na zeven minuten stond het alweer 4-2 en leek het een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Toen stokte echter de doelpunten stroom aan beide kanten. Men grossierden aan beide kanten in plaats fouten en schoten op de verkeerde momenten. Na de vierde treffer van Laurens moest het VALTO publiek ruim een kwartier wachten voor Pieter de korf weer wist te vinden. Gelukkig waren ook de gasten niet gelukkig in hun afronding, maar Victum werd in de wedstrijd gehouden door hun dames. Na elk doelpunt van VALTO hadden zij een antwoord klaar en hielden het verschil op twee. Bart schoot vlak voor de rust het eerste verschil van drie op het bord, maar een afstandsschot van de gasten zette de ruststand op 9-7.

De tweede helft gaf een zelfde beeld als het eerste bedrijf. VALTO wat scoorde en de gasten die steeds mee scoorden. Het lukte maar niet om los te komen van de tegenstander. Het verschil werd nog twee maal drie door Lisanne en Bart bij 11-8 en 13-10, maar toen zette de gasten toch even een tussensprintje in. Binnen een vijftal minuten waren de rollen omgedraaid en keek VALTO tegen een 13-14 achterstand aan. Tijd om weer even scherper te zijn en de ruggen te rechten voor de VALTO reserves. Pieter trok de stand weer gelijk, maar de gasten roken bloed en wisten uit een strafworp en een kort schot van één van die dekselse dames weer een voorsprong te nemen. Sinds de gelijkmaker bij 13-13 was de wedstrijd er niet mooier op geworden en werden vaak de grenzen van de scheidsrechter opgezocht. VALTO liet zich echter niet gek maken en bleef korfballend naar een oplossing zoeken. Met vier doelpunten op rij van Lisanne en Ron waren de rollen weer omgedraaid en leek de wedstrijd gespeeld, want de klok stond al geruime tijd stil. De scheidsrechter had blijkbaar een héél andere tijd op zijn klok, want de wedstrijd duurde na het stil zetten van de klok nog ruim vijf minuten. Dat werd nog even flink billen knijpen voor het thuispubliek toen de aansluitingstreffer gemaakt werd. In de slot seconden kregen de gasten nog een cadeautje aangeboden door de leidsman in de vorm van een strafworp voor een vermeende overtreding van Bart. Victum vergat echter deze buitenkans te verzilveren, waardoor er een zwaarbevochten 19-18 overwinning bij geschreven kon worden in de boeken. Hiermee stijgt VALTO 2 naar de 2e plaats achter Pernix 2, wat met zes punten voorsprong wel erg ver is uitgelopen. Het gaatje naar de 7e plaats is kleiner, nl. 4 punten. Er zullen dus nog een paar wedstrijden gewonnen moeten worden om dit gat groter te maken. Volgende week kan hier een start mee gemaakt worden in Delft waar we moeten aantreden tegen de rode lantaarndrager DES 2. Hier werd echter in september niet echt overtuigend van gewonnen met 14-10, dus is support zeer welkom in Biesland te Delft.

Voor het vlaggenschip is dit seizoen elke wedstrijd een finale in deze poule des doods. Ik heb in alle jaren dat ik nu mee loop in de korfbalwereld nog niet zo’n poule meegemaakt. De speelronde van zaterdag bevestigd dit des te meer met alleen Telstar wat nipt weet te winnen van Vitesse. In de andere wedstrijden wedstrijden werden de punten gedeeld. Zelfs de gedeeld koploper Pernix wist op eigen terrein niet verder te komen dan een puntendeling met de rode lantaarndrager DES 1, de tegenstander van VALTO volgende week. Het mag dus wel gezegd dat voor het vlaggenschip elke week een vier punten wedstrijd wordt gespeeld. Dit weekend zou er revanche genomen worden op Victum uit Houten, waar we met een gehavend VALTO 1 in september met grote verschil van verloren. Dat zou vandaag beter moeten nu we met een compleet team konden aantreden. Het waren wel de gasten die de openingstreffer maakten, maar daarna ging VALTO even los. Halverwege de eerste helft stond er een 7-2 voorsprong op het bord, waar vooral Frank met vier treffers niet te stoppen leek. Toch wisten de gasten in een paar minuten weer aansluiting te krijgen bij 7-5, maar VALTO hield de controle door zelf via Rob en Thom het verschil terug te brengen naar vier. Het tweede deel van de eerste helft hield VALTO de controle in de hand en zocht de kleedkamer op met een lekkere 16-10 voorsprong.

De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, want ook het Houtens vlaggenschip liet aan het eind van het eerste deel zien het hard te willen spelen. De tweede helft ontaarde dan ook een beetje in een vechtwedstrijd met harde duels en de botsingen die voor de nodige blessure behandelingen zorgden. Tot halverwege het tweede deel was er nog geen vuiltje aan de lucht en bleef het verschil vijf doelpunten. Toen schakelde de gasten er echter, vooral fysiek, een tandje bij en werd de wedstrijd er niet mooier op. Met wel héél erg close verdedigen wisten de gasten de Lierse aanvallen steeds meer te ontregelen en langzaam maar zeker het gaatje te dichten. Het duurde tot drie minuten voor tijd dat zij de aansluiting kregen bij 21-20. Dit kwam vooral doordat VALTO in de slotfase steeds vaker de verkeerde keuzes maakte en op verkeerde moment het schot nam, terwijl er beter wat meer tijd genomen had moeten worden om het beter neer te zetten. Hierdoor werden de gasten in de kaart gespeeld en zij roken hun kans dat er nog wat te halen viel in De Lier. Met de negende treffer van Frank werd het 23-21 met nog iets meer dan een minuut op de klokken en de hoeveelheid wind denk je dat de buit binnen is. Helaas wist VALTO het weer niet goed uit te spelen. Men bleef maar jagen op doelpunten, waarbij onnodig balverlies werd geleden. Dit leidde tot weer een aansluitingstreffer, maar toen had scheidsrechter Blok al aangegeven dat de laatste minuut liep. In de laatste aanval van VALTO werd weer op knullige wijze balverlies geleden en ging Victum vol overgave op het uitlokken van een strafworp. Hierin hadden zij het geluk dat de heer Blok iets gezien had wat ik op de video beelden maar niet in beeld krijg en kregen zij hun strafworp in de laatste seconden van de wedstrijd. In tegenstelling tot de heer van het 2e team hield deze heer wel het hoofd koel en benutte de opgelegde kans om nog een punt uit het vuur te slepen. Bij deze 23-23 stand floot de heer Blok ook gelijk voor het eind van de wedstrijd, waarin het vlaggenschip van VALTO een zeker lijkende overwinning in het zicht van de haven uit handen heeft gegeven. Het eind van deze wedstrijd zal ook deze week wel weer een poosje bij enkele spelers door hun hoofd blijven spoken, maar het is wel zaak om hier lering uit te trekken. Volgende week staat er namelijk weer een finale op het programma tegen DES 1 in Delft. Hoewel zij de rode lantaarndrager zijn van de poule een niet te onderschatte tegenstander. In september speelden VALTO met alleen Manon, Ellen en Frank als twintig plussers binnen de lijnen en wisten toen met 20-16 een degelijke overwinning te pakken. Gezien de resultaten in de zaal verwacht ik in Delft echter een gelijk opgaande wedstrijd waarbij uw support meer dan nodig is.