Het tweede plan

Als coach heb je als het goed is een plan. Voorafgaand aan een nieuw seizoen met een doel voor ogen. Maar ook voorafgaand aan een wedstrijd, om de wedstrijd naar je hand te zetten en te winnen. Het is mooi als dat lukt. Het is een bewijs dat je het goed hebt gedaan en een bevestiging dat je plan heeft gewerkt. En mocht dat plan niet lukken, dan is er als het goed is een plan B, een tweede plan. Want, er kunnen factoren zijn waardoor plan A niet werkt, zoals je het van te voren had bedacht. Misschien is het nog wel mooier als uiteindelijk dát plan er toch voor zorgt dat je doel wordt bereikt.

Als bestuur hebben we ook plannen, op allerlei gebieden, zoals sportief, ontwikkeling, groei, activiteiten, sponsoring, accommodatie en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Die plannen voeren we uit gedurende het jaar of gedurende meerdere jaren, afhankelijk van de impact of tijd die nodig is. Voor het maken van die plannen gaan we binnenkort weer zitten en daar kunnen we wel hulp van gebruiken. Veel leden hebben al een enquete gehad, maar daarnaast kunnen ideeën altijd naar ons gestuurd worden. Vanuit de commissies verwachten we dat ze hun eigen plannen maken en de begrotingen die daarbij horen. Samen maken we dan één totaalplaatje en gaan daarmee het nieuwe seizoen van start.

Hoewel hier en daar dus al de nodige voorbereidingen getroffen worden voor dat nieuwe seizoen, is het huidige seizoen nog volop bezig. En hoe. Afgelopen zaterdag was het rustig op onze velden door een klein programma en volgende week is er zelfs maar één wedstrijd. Door de vakantie staat korfbal bij veel leden even op het tweede plan. Wel Oranje, maar even geen Valto. Maar ondanks het kleine programma, was er wel wat te beleven. Op onze velden, maar ook op velden elders in het land, lees Almere. Zo had het tweede ook een plan. Na degradatie vorig jaar is er zo’n plan gesmeed. De spelers die vol vertrouwen een Facebookpagina aanmaakten, een trainer/coach met een opdracht en een plan. Of eigenlijk twee plannen. Plan A en plan B. Plan B is inmiddels uitgekomen, kampioen in de zaal en volgend jaar overgangsklasse. Plan A loopt nog steeds en is afgelopen weekend weer iets dichterbij gekomen. Door zelf te winnen en het verlies van concurrent DES kan ons tweede op 26 mei kampioen op het veld worden en promoveren naar de eerste klasse, in een thuiswedstrijd. Zet hem alvast in je agenda.

Het bovenstaande verdient wat mij betreft echt een compliment richting spelers en staf. Wat het eindresultaat ook wordt, de manier waarop Valto 2 zich heeft herpakt na de domper van vorig jaar, de manier waarop ze dit seizoen hebben getraind, gespeeld en gedeeld. Klaarstaan voor Valto 1, trainen en coachen van andere teams, er voor gaan in eigen wedstrijden en net als vorige week de opdracht uitvoeren door met minimaal 4 doelpunten verschil te winnen van de concurrent. Het geloof gehad en gehouden. In de zaal een bijzonder mooi resultaat neergezet en hard op weg om dat ook op het veld te doen. Een voorbeeld voor andere tweede teams en uiteraard niet alleen tweede teams.

Zo’n team verdient dan ook een waardige opvolger van Hugo als trainer/coach en dat is waar TC dan ook mee bezig is, extra energie wordt er gestoken om de juiste man of vrouw voor de groep te krijgen om van volgend seizoen weer zo’n succes te maken. We hopen jullie daar binnenkort meer over te kunnen melden. En dus niet op het tweede plan, maar een plan voor het tweede.

Geniet nog even van jullie vakantie en mocht je daarin even tijd hebben, bedenk alvast een plan. Liefst twee.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.