Hetzelfde plezier, zonder papier

Vorige week hebben we onze Algemene Najaarsvergadering gehouden. Hét moment van terugkijken op het afgelopen seizoen en ook een stukje vooruitblikken op het nieuwe jaar. Dit gebeurde zowel in sportieve, communicatieve als in financiële zin.

Sportief gezien gaat het de afgelopen jaren eigenlijk altijd wel goed, we hebben behoorlijk wat kampioenen en we spelen op hoog niveau. Natuurlijk kan het altijd nóg hoger, maar je ziet vooral een stijgende lijn over langere tijd. Daarnaast moet het ook leuk blijven. Geforceerd een team te hoog indelen komt niet ten goede aan het speelplezier, iets waar we óók voor staan. De bijzonderheden voor dit jaar zaten hem in een drievoudig (!) kampioenschap voor twee teams in één seizoen en het kampioenschap van Valto 1 naar de overgangsklasse, met daarbij ook de degradatie van Valto 2 naar de reserve tweede klasse.
 
Het feit dat we hoger spelen en dus meer teams in de wedstrijdsport hebben, betekent ook meer druk op de arbitrage. Echter, waar we het voorgaande seizoen nog een tekort hadden, is het de scheidsrechters afgelopen seizoen gelukt om een mooi resultaat neer te zetten en behoorlijk positief te eindigen. Een groot compliment voor de (vooralsnog alleen) heren die dit mogelijk hebben gemaakt. Qua aantal leden groeit de vereniging ook nog steeds, we gaan richting de 400 en dat is mooi, maar brengt ook extra druk met zich mee op de bezetting qua trainers en coaches. Laten we er voor zorgen dat we dit, net als bij de arbitrage, de baas worden. Denk mee en doe mee!
 
Op het gebied van Marketing en PR blijven we goed bezig. Aan de ene kant zijn we veel in beeld. Het kampioenschap en de evenementen verschenen in de media, maar ook op de regionale radio en zelfs TV worden we uitgezonden. Goed voor de bekendheid van korfbal in het algemeen en Valto in het bijzonder! Aan de andere kant draait de sponsormachine op volle toeren. Nieuwe bord-, evenement- en shirtsponsors, maar ook acties en borrels. Een belangrijk deel van de begroting, die ervoor zorgt dat we de extra’s kunnen doen om onze ambitie en doelen na te streven, maar ook om de contributie niet teveel te laten stijgen en het sporten bij Valto voor jeugd en volwassenen betaalbaar te houden. De lopende actie van het Jumbo Sport Sterren album werd nog even uitgelicht, waar we niet alleen de vereniging naar De Lier en omstreken toe presenteren, maar waar we ook de nodige inkomsten van hebben door sponsors en de medewerking van diverse leden.
 
Sportief en communicatief gezien dus een goed jaar met een paar kanttekeningen (laten we realistisch zijn, er is altijd ruimte voor verbetering), maar hoe zat het financieel? Daar kunnen we kort over zijn. Het eerste jaar van de nieuwe penningmeester werd afgesloten met een mooi resultaat. Door een aantal incidentele meevallers en het goed anticiperen op de prijsverhoging van de sporthal sluiten we het jaar prima af en aangezien de kascontrolecommissie geen ongeregeldheden heeft geconstateerd, werden de cijfers goedgekeurd en vastgesteld. Zoals ieder jaar, hebben we volgend jaar ook weer een nieuw lid van de kascontrolecommissie. Het bijzondere is echter, dat dit nieuwe lid, een ouder is van twee van onze jeugdleden. Overigens was er nóg een ouder aanwezig in de zaal, met goede vragen en opmerkingen. Het bestuur is blij met deze zichtbare betrokkenheid van ouders en hoopt dat het vaker zal gebeuren. De begroting voor de komende jaren is ook dit jaar weer gemaakt/bijgesteld en goedgekeurd.
 
Tijdens de najaarsvergadering is het ook tijd voor bedankjes. Het ere-kleinood was er één van. Het is een onderscheiding en een blijk van dankbaarheid aan een lid dat zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de club, vaak over een periode van meerdere jaren. Dit jaar werd hij uitgereikt aan Rianne Kok, voor haar vergaande en lange periode van trainster, coach, begeleider, coördinator en hoeder van het huidige opleidingsbeleid. Als ik het dankwoord hier zou uitschrijven, zijn we twee kantjes verder. Kort gezegd: bij de vraag wie er trainen van Rianne heeft gehad, steekt maar een enkeling zijn of haar hand op. Nogmaals heel veel dank voor je inzet en de passie waarmee je dat hebt gedaan!
 
Ook bedankten we twee bestuursleden voor hun taak de afgelopen jaren. Joke stopt als secretaris en wordt vervangen voor Fiona. Bart stopt als voorzitter TC en wordt vervangen door Bart. Dat is lekker makkelijk, maar voor de lezer wellicht verwarrend. Ter verduidelijking: BartM wordt BartV. Van Muyen wordt Versteegen. En daarmee ontstaat een iets jonger bestuur. Uiteraard zijn Joke en Bart uitgestapt met de nodige dankwoorden, bloemen en een presentje. Beide hebben hun periode veel toegevoegde waarde geleverd en er mede voor gezorgd dat Valto staat waar het nu staat.
 
Tenslotte, wat heeft de aandacht (onder andere) van het bestuur. Enkele onderwerpen passeerden de revue. Vrijwilligers, zowel technisch kader als helpende handjes bij de overige activiteiten. En daarbij ook de VOG’s die worden vernieuwd, voor de bekende functies, kosteloos aangevraagd door de vereniging. En daarmee ook onderdeel van het sporten in een veilige omgeving. We verkennen ook voorzichtig de toekomst op het gebied accommodatie. Een eerste bijeenkomst in klein committee heeft inmiddels plaatsgevonden en hoewel we praten over meerdere jaren en (middel)lange termijn, gaan jullie er meer over horen. Alles op z’n tijd. En daarmee was de ALV een feit.
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
 
O, de titel. Dat is waar ook. Op de ALV hebben we officieel afscheid genomen van de papieren versie van de Bijblijver. De tijd was rijp om door te gaan op de digitale weg en de papieren versie zal dus niet meer rondgebracht worden of in de kantine liggen. De mensen die ze nog ontvingen zijn geïnformeerd. Iedereen weet de digitale versie inmiddels te vinden en zodoende veranderd er eigenlijk niets. Drukkerij Riezebos is uiteraard bedankt voor de vele, vele kopietjes die ze in de afgelopen jaren hebben gemaakt. Het einde van een tijdperk. Het begin van een nieuwe.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.