If Then Else

Veelgebruikte termen uit de programmeerwereld: [als] dit, [dan] dat, [anders] … In dit geval heeft het onder andere betrekking op mijn bijdrage deze week: [als] er voldoende tijd is, [dan] schrijf een lang stuk, [anders] schrijf een kort stuk. Het wordt het laatste. Ik waarschuw vast in verband met een mogelijke teleurstelling.

Als, als, als. En sport. Meermalen door mijn hoofd deze week. AJAX in de Champions League, [als] die wedstrijd maar een paar seconden korter had geduurd. Of … [als] ze maar geen tijd hadden gerekt, of [als] ze geen verdedigers hadden ingebracht. Achteraf is het altijd makkelijk praten. Het maakt het niet minder zuur. Het is zaak om het verlies te verwerken en je te richten op de volgende wedstrijd.

Aan de andere kant, Kiki Bertens. Met enige Westlandse Trots speelt zij wél de finale in Madrid en wint hem nog ook! Ze staat nu vierde van de wereld, een tot dusver ongeëvenaarde prestatie. Ook daar emotie. Ook daar tranen. Maar ze zijn van ontlading, van vreugde. Het doet wat met haar. En met haar coach. Een mooi team. En het kan nog mooier.

Sport is mooi, sport is hard. En waar het hard is, worden mooie lessen geleerd. En waar het mooi is, wordt hard gestreden. Of het nu in de top is, of in de breedte. Afgelopen zaterdag weer een aantal mooie wedstrijden gezien. Voornamelijk in de zon, met heerlijk weer. Dit is wel hoe het moet zijn. Dit was genieten.

Nou ja, niet alles natuurlijk. Een kleine terugblik leert dat Valto A1 jammerlijk verliest en zaterdag moet winnen om nog in de race te blijven voor behoud. Valto 2 won met mooie cijfers, maar dat deed Swift 2 ook en dus nog steeds samen aan kop. En voor Valto 1 duurde de wedstrijd ook een paar seconden te lang, waardoor een belangrijk duel verloren werd. Het is dan ook zaak om (1) de ruggen te rechten, veerkracht te tonen en er zaterdag vol voor te gaan. AJAX heeft daarin het juiste voorbeeld gegeven door zondag te winnen en daarmee het kampioenschap veilig te stellen. En (2) als publiek met elkaar langs de kant te gaan staan en (naast de teams die je normaal zou aanmoedigen) deze 3 teams van vol support te voorzien. Er zal moeten worden gestunt, maar het is niet onmogelijk. Niets is onmogelijk, kijk daarvoor maar weer maar Liverpool.

Dus [als] je tijd hebt, [dan] kom zaterdag naar Villa Valto, [anders] maak je maar tijd!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.