Elfendertigst

Het dertiende priemgetal, ook de som van twee kwadraten, tevens het atoomnummer van niobium, de Dave Matthews Band maakt er een nummer over en je belt er mee naar Zwitserland. Meer hints geef ik niet voor mijn ontwijkende gedrag aangaande de speciale dag waarop je dit waarschijnlijk leest.

Ik hoop dat iedereen een goede vakantie heeft gehad, even die rust heeft genomen of gewoon lekker gefeest in de tent afgelopen week, waarbij vrijwilligers van onze club zich weer lieten gelden achter de bar. Vast ook voor de bar trouwens en dus snijdt het mes aan twee kanten, met een mooie opbrengst voor de vereniging als resultaat. Dit zijn nu typisch van die zaken waar je als ouder van een spelend lid of als vriend van Valto een steentje kunt bijdragen. Het zijn van die één of twee keer per jaar activiteiten waar altijd wel mensen voor nodig zijn en waar de vereniging veel aan heeft. Volgend jaar komt de oproep vast weer, ik hoop dat we op jullie kunnen rekenen!

En wil je iets meer doen, geregeld iets betekenen, dan kan dat natuurlijk ook. De Fit&Fun begeleiden of misschien wel verantwoordelijk zijn voor de aanschaf en onderhoud van het materiaal. Bij deze Nanja (Fit&Fun) en Frank (materiaal), dank voor jullie jarenlange toewijding. Wil je meer weten over deze taken, schiet deze personen of mij even aan!

Mei is altijd een mooie maand. De lente komt meestal goed op gang met bijbehorende fijne temperaturen. Meestal. Hoewel de zon zich geregeld laat zien, hebben de wolken toch wat meer de overhand en de regen die wel eens komt kijken zorgt er voor dat het bij tijd en wijle fris is of gewoon koud. Voor het eerst in tijden dat het jeugdkamp precies in deze maand moest plaatsvinden. Ik was er een beetje bang voor, maar dat viel volgens mij alleszins mee. Vanuit de foto’s die ik zag en de verhalen die ik hoorde is het een zeer geslaagd weekend geweest voor de jeugd en leiding. Uiteraard bedanken we de leiding, maar ook de sponsors weer die alles mede mogelijk hebben gemaakt.

Wat maakt deze maand dan nog meer zo mooi? De activiteiten die we organiseren in ieder geval. Niet alleen de loterij (zie verderop in de Bijblijver voor meer informatie), maar ook het WK 2tegen2 en het Priva Schoolkorfbaltoernooi. Ook van die één-keer-per-jaar-activiteiten waar vrijwilligers voor nodig zijn. Dus geef je gewoon een keertje op om mee te helpen. En is mei te druk voor je, dan wacht er in juni het NK veldkorfbal. Ik blijf het herhalen, het wordt alleen een mooi feest als iedereen meehelpt. Er zijn nog wat plekjes voor achter de bar, of voor op de parkeerplaats, of bij één van de andere mogelijkheden vrij. En voor de avond, we vieren het feestje met de winnaars van de finale(s), nodig dus al je vrienden en familie uit om dit te vieren. Vanaf een uur of 19.00 is de toegang gratis.

En dan de sport … laten we hopen om mooi weer deze en volgende maand. Laten we strijden voor die overwinningen, laten we de teams aanmoedigen om er in de tweede helft van de veldcompetitie alles uit te halen wat er in zit, zodat we kunnen afsluiten met een mooi resultaat en misschien wel een grote kampioenenhuldiging op 29 juni,  de week na het NK, wanneer we de einddag vieren. In het bijzonder Valto 2 dat nog alle kans heeft op het kampioenschap in de reserve eerste klasse en Valto 1 dat nog alle kans heeft op behoud in de overgangsklasse, evenals Valto A1. Support thuis, maar ook uit voor deze en andere teams is hard nodig. Ik reken op jullie komst!

Oja, de titel. Het slaat natuurlijk alleen maar op mezelf. De laatste tijd dan. Er speelt veel en ik ben niet altijd overal de snelste in. Of heeft het toch met de leeftijd te maken? Wel grappig dat de betekenis van elfendertigst voortkomt uit de oorspronkelijke verwijzing naar moeizame besluitvorming in Friesland, met zijn elf steden en dertig grietenijen. Die lijkt overigens achterhaald te zijn door een andere verklaring die gaat over een weefkam met 11 + 30 gangen, met per gang 100 draden. Er moest dus uiterst secuur en precies gewerkt worden en daar is tijd voor nodig, dus langzaam met een reden, voor het beste resultaat. Ik hou het maar op het laatste. Laten we dus maar secuur en precies de nieuwe week beginnen. Een mooie 6 mei gewenst. Drie keer raden hoe oud ik ben geworden ;-)

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.