In AHOY staan, wie wil dat nu niet?

Het hoogtepunt van de landelijke korfbalcompetitie komt er weer aan. De droom voor vele korfballers, die maar voor een aantal werkelijkheid wordt. De zaalfinale in AHOY wordt dit jaar op 11 april gespeeld en wie er tegenover elkaar staan is nog de vraag. Het zou zomaar een kopie kunnen worden van vorig jaar, waarin TOP en PKC tegenover elkaar stonden. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn PKC en TOP al zeker van een plek in de halve finale. Voor de resterende twee tickets komen vier ploegen in aanmerking: Blauw-Wit Amsterdam (20 punten), DVO, Koog Zaandijk en Fortuna (allen 18 punten). Spanning alom dus in de hoogste regionen van onze sport.

Het leuke is dat we daar met een groepje van VALTO naar toe gaan. Er zijn inmiddels al 25 mensen die meegaan en het beloofd een leuke middag en avond te worden. Het kan niet anders dan dat het kijken naar deze wedstrijden op topniveau inspirerend is en ik zal het zeker niet laten met jullie te delen hoe het is geweest. Wij staan (of zitten) in ieder geval in AHOY dit jaar ;-). En wie weet zien we daar een voor ons bekende scheidsrechter ook rondlopen … #fingerscrossed @rickvoskamp.

Een andere ochtend, middag en avond waar ik al naar uitkijk is de einddag op 20 juni. Het is nog vroeg, maar hij komt er weer aan en kan niet ontbreken bij een gezellige vereniging als VALTO. Een dag vol spel en vermaak, waarbij ook wordt teruggekeken op het seizoen. Nu wil het geval dat de Westlandse Cross dit jaar ook in dat weekend is. Maar geen nood, dat is een tweedaags evenement, dus je kunt gerust op de zondag gaan! Houd er rekening mee bij het halen van de kaarten.

Het hoogtepunt van onze zaalcompetitie ligt inmiddels al achter ons, we gaan ons opmaken voor de tweede helft van het veldseizoen. We doen dat wel met een aantal zaalhelden. De F1 en F4 zijn kampioen geworden en de D3 maakt nog kans. Van harte gefeliciteerd! Met nog een inhaalweekend voor de boeg in de zaal, worden de eerste oefenwedstrijden op gras gespeeld tijdens het trainingsweekend. De komende periode zou zomaar het hoogtepunt van het gehele seizoen kunnen opleveren, vele teams (waaronder de selectie) maken nog kans op het eremetaal. Laten we ze daar bij helpen, langs de kant, op ons eigen veld, in onze eigen kantine, bij onze club. En als ik zo naar buiten kijk met dit mooie weer, is dat geen straf. GO VALTO!

 

Namens het bestuur,

Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.