In voor- en tegenspoed

Deze uitdrukking is meerdere keren door mijn hoofd gegaan de afgelopen tijd. Hij wordt gebruikt bij het sluiten van een huwelijk, waarbij je vooraf niet weet wat er gaat gebeuren, maar wel uitspreekt en beloofd dat je er voor elkaar zult zijn. Wat er ook gebeurt.

Zo had ook niemand kunnen denken dat we als vereniging geconfronteerd zouden worden met de gebeurtenissen, waarover we als bestuur afgelopen donderdag hebben gecommuniceerd. In de brief die naar alle leden is verstuurd, hebben we duidelijk gemaakt wat er speelt, dus daar zal ik niet verder op in gaan. We wachten het lopende onderzoek af en proberen in de komende tijd vooral bezig te zijn met waar het voor VALTO om gaat: korfbal.

Wat mij in positieve zin is opgevallen, is dat wij een hechte en veerkrachtige vereniging zijn. Hoe vervelend het voor alle betrokkenen ook is, er wordt met respect naar elkaar geluisterd. Het geeft dan ook een goed gevoel om te zien dat de tribunes vol zaten in een ouderwets gezellige hal 2, waar we al die jaren voordat hal 1 er was hebben gezeten en mooie momenten hebben beleefd. We hebben afgelopen zaterdag allemaal weer kunnen genieten van het korfbal. Van de jeugd, tot en met de toekomstige selectie. Die laatste deed goede zaken met 3x winst. Maar niet alleen VALTO 1, 2 en 3 wisten te winnen. Over de gehele linie was er in twee op de drie wedstrijden winst voor VALTO.

Deel uitmaken van een sportvereniging is net als een huwelijk. Je kijkt eerst of het wat is, volgens zeg je “ja” en ga je een relatie aan. Er ontstaan dromen die je wilt verwezenlijken, waarvoor je wilt gaan. Er zullen mooie momenten zijn, die je koestert en omzet naar mooie herinneringen. Maar er zullen ook minder mooie momenten zijn, waarin je naar eer en geweten handelt en ze een plekje geeft, om vervolgens weer naar de toekomst te kijken. Ik hoop dat iedereen zich daarin kan vinden; leden, ouders, vrienden, trainers, coaches, sponsors en vrijwilligers.

Laten we er voor elkaar zijn, in voor- en tegenspoed.

Met vriendelijke groeten,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.