Korfbal is AAN!

Einde seizoen, je zou eerder de titel “Korfbal is UIT” verwachten, maar niets is minder waar. Op korte termijn niet, op lange termijn niet. Bij ons niet, in de regio niet.

Natuurlijk, we hebben de einddag net gehad en hoewel ik er voor een groot deel niet bij was, begreep ik dat het een zeer geslaagde dag was. Qua weer, het enorm aantal deelnemers van het duo-schottoernooi, de eters bij de BBQ en de goede organisatie. Annemieke nam daarbij ook nog eens afscheid na zo’n 20 jaar AC (bedankt!), maar de lege plaats is snel weer gevuld, door dochter Vera. De kinderen speelden nog uren lang op het veld, de ouders  genietend van het eten, het drinken, de gezelligheid. Ook dit is korfbal en dus is het wat mij betreft op zo’n dag ook helemaal AAN.

Ik was zelf, samen met Marleen, in Bennekom. We hebben met eigen ogen kunnen zien was ons volgend jaar te doen staat. En ik kan niet anders zeggen dat DVO de organisatie van et NK veldkorfbal heel erg goed voor elkaar heeft. In hun derde jaar lijkt alles vanzelf te gaan, maar na wat gesprekken gevoerd te hebben, merk je dat dat natuurlijk niet zo is. Zo’n 200 vrijwilligers zorgen ook dit jaar weer voor een mooi evenement. Bijzonder hoe er samengewerkt wordt en hoe hulp wordt aangeboden. Samen met Dalto uit Driebergen hebben we in de rust van de A-finale de KNKV vlag overhandigd gekregen die volgend jaar en het jaar erna op ons complex wappert. We hebben een goede indruk gekregen van wat er wordt verwacht en we gaan vanaf nu dan ook starten met de organisatie. Ik kijk al uit naar volgend jaar, want al rondlopend merk je aan alles, korfbal is enorm AAN!

Eén van de redenen om het NK naar De Lier te halen, is het Westland te laten zien wat topkorfbal is. Dat het imago suf en saai iets is van het verleden. Dat strijd en topsport iets is van het heden. En dat we in de Westlandse regio een aantal mooie clubs hebben die deze sport organiseert. En dat die clubs onze sport ook uitdragen, jaarrond. Het afgelopen RTC toernooi in Maassluis, het NK D-jeugd bij Dijkvogels vorig weekend, TeamWL tegen TeamNL U17 maandagavond 18 juni bij ONDO en beachkorfbal deze weken bij ODO. Tenslotte is de zomer nog in volle gang als alle regioclubs weer tegen elkaar oefenen tijdens de Rijk Zwaan Korfbalderby’s op 18, 21 en 23 augustus bij ODO, Dijkvogels en ONDO. Kortom, korfbal in de regio: AAN!

En wij gaan ook nog even door, met deze week nog trainen, aansluitend het jeugdweekend, Fit & Fun gaat nog even door en ook het hardlopen om fit de zomer door te komen is weer uit de winterslaap ontwaakt. Je hoeft nooit stil te staan. En dat is mooi. Zelf ervaar ik dat als zeer positief. Na een seizoen Fit & Fun (althans, tussen de vergaderingen door) kan ik dit clubje ten zeerste aanraden. Fit blijven en Fun beleven op maandag, met een steeds kleiner wordende kans op spierpijn de volgende dinsdag of woensdag. Volgend seizoen ben ik er ook weer bij. Ik moet het dan wel zien te combineren met mijn actieve korfbalcarrière, want na 6 jaar pak ik de draad weer op. Het blessureleed lijkt geleden en het kriebelde zo erg dat het begon te jeuken. Ik kon het gewoon niet langer meer uitstellen. En zo zijn er nog een aantal oud-gedienden die weer willen. Een nieuw team is dus in de maak. Kijk dan ook niet gek op als je binnenkort een belletje krijgt om ons compleet te maken. Zie het als een kans! En kansen moet je nooit laten liggen. Gewoon die knop om: korfbal = AAN.

Mocht ik jullie niet meer spreken voordat de vakantie losbarst, dan bij deze al vast een hele fijne toegewenst. Rust uit, geniet, doe voorzichtig en blijf (een beetje) bewegen. Zorg dat je klaar bent voor het nieuwe seizoen, een seizoen dat wat belooft te worden. Een seizoen met een aantal mooie verrassingen, waar we nu volop mee bezig zijn qua voorbereiding. Een lekkere cliffhanger, maar je zult het er mee moeten doen ;-)

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.