Laten we elkaar geen mietje noemen

 
 
Met de zomer die definitief achter ons lijkt te liggen, was het de tweede zaterdag op rij met flinke buien en dito plassen. Dat wil zeggen, op straat en bij een aantal collega verenigingen. Bezoekers op weg naar Valto belden daarom voor de zekerheid toch eerst maar even de kantine om te vragen of het allemaal wel door zou gaan. Ik kon ze gelukkig melden dat ons veld er prima bij lag, geen plasje te bekennen. De coach aan de andere kant van de lijn antwoordde opgelucht “Dan komen we er aan”, de kinderen op de achterbank keken waarschijnlijk naar buiten en zagen de bui al hangen. Korfbal is allerminst een mietjessport, dat wisten ze wel.
 
Respect voor deze bezoekers en natuurlijk ook voor onze eigen helden, die ondanks het slechte weer hun wedstrijden toch behoorlijk wisten te spelen en ook wonnen. Respect ook voor de scheidsrechters die op het veld stonden. Eigen leden, eigen kweek en de bezoekende leidsmannen. Net als voorgaande weken hebben de Valto scheidsrechters ook dit weekend weer wat gaten gevuld van wedstrijden die uiteindelijk geen scheidsrechter hadden. Daartegenover staat dat ze worden opgevangen en in de watten gelegd door de gastheren en -dame die Valto nog steeds een goede naam bezorgen.
 
Een goede naam die we graag hoog houden. En dan is het bijzonder jammer te moeten constateren dat er  behoorlijk wat geroepen wordt naar de mannen (in dit geval) in het zwart. En dat zijn niet alleen de supporters van de tegenpartij. Nee, wij doen er ook aan mee. Ik hoorde het pas echt goed tijdens het terugluisteren van de live stream en vind het serieus Valto onwaardig. En ik niet alleen. Een thuiskijker schreef me er over en was er net als ik verbaasd over. Het mooie van de live stream is, dat we inmiddels een paar honderd kijkers gedurende de wedstrijd hebben, maar ook al die mensen kunnen meeluisteren. Laten we deze kijkers geven wat ze van Valto kunnen verwachten. Het gastheerschap waar we voor staan! En niet alleen bij de wedstrijden van Valto 1, maar bij iedere wedstrijd.
 
Denk daar even aan als je een volgende keer weer langs de lijn staat. Kijk anders even naar de kop van het veld, waar de sfeermakers van VakkieV staan. Met trommels, rookpotten en het spandoek schreeuwen zij ons vlaggenschip naar de overwinning. Want thuisblijven is geen optie, afgelopen zaterdag is dit bewijs maar weer eens geleverd. Het is echt ontzettend belangrijk dat het publiek er is en zich van zijn (positieve) kant laat zien en horen. Heel gaaf om te zien dat we (mede hierdoor) weer punten hebben gepakt in de overgangsklasse. Ik hoop dat ook deze wedstrijd weer als samenvatting te zien gaat zijn bij de WOS, net als vorige week. Bijzonder leuk om te constateren dat deze regiozender dit wil uitzenden. Wat ons betreft een prima samenwerking.
 
Tenslotte, over een paar weken is het de “Week van de Scheidsrechter”. Wat als de mensen die zaterdag een grote mond hadden, voor dit jaar de attentie verzinnen? En dan ook uitvoeren. Met een bedankje en welgemeende excuses. En dan beloven het nooit meer te doen. Lijkt me wel wat. Insturen kan gewoon via http://ckv-valto.nl/idee/. Voor de mietjes ook anomiem ;-)
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.