Leuker kunnen we het niet maken, wel schoner

Zo’n 4 keer per jaar zitten de meeste Lierse sportclubs bij elkaar in het LSO. Dit is het Liers Sport Overleg en hierin worden allerlei zaken besproken die de sporten en sporters aangaan. Je moet dan denken aan evenementen zoals de sportmarathon, acties die de verenigingen houden om geld in te zamelen, maar ook de indeling van de zaaluren en andere sporthalaangelegenheden.

Afgelopen week was weer zo’n overleg. Een terugkerend punt daarin betreft de hygiëne van de sporthallen en bijbehorend sanitair. Het komt er op neer dat het altijd schoner kan, dat sporters niet met schoeisel van buiten de zaalvloer op mogen, dat de turners hun magnesium moeten opruimen en dat iedereen na gebruik de materialen terug zet en de rommel opruimt.

De afgelopen periode hebben jullie waarschijnlijk ook wel gemerkt dat het echt een stuk minder schoon is. De vloeren zijn vies en de toiletten en douches kunnen ook beter schoongemaakt worden. Optisport, het bedrijf dat de sporthalruimte verhuurt, is zich daar bewust van en probeert daar alles aan te doen. Dit heeft de afgelopen periode echter niet mogen helpen en daarom is er op aangedrongen dat ze hier nu echt werk van gaan maken. En laten we eerlijk zijn, een prachtige accommodatie als Vreeloo verdient ook niet anders.

Hoewel Optisport verantwoordelijk is voor de algehele schoonmaak, rekenen zij natuurlijk ook op de gebruikers. Daarom voor jullie ook de vraag en de taak: zet alle materialen netjes terug in de opbergruimtes, daar zijn vakken voor aangebracht. Neem je flesjes, fruitreepwikkels, boterhamzakjes, douchegel, shampoo en alle andere rommel mee naar huis of gooi het in de prullenbak. En (bier)flesjes in de kleedkamers zijn echt heel gevaarlijk, niet doen dus!

Wij als gebruikers kunnen helpen, neemt niet weg dat de normale schoonmaak goed geregeld moet zijn. Daar wordt hard aan gewerkt, neem dat maar van mij aan. Mocht je overigens nog iemand weten die 30 uur per week (gecertificeerd) wil schoonmaken, Optisport is op zoek …

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.