Lichtpuntjes

Zaterdagmorgen. Bezorgde moeder belt. Het strijkijzer staat nog aan en zij zijn dit weekend weg, of ik het even uit wil zetten. Zonder twijfel stap ik met een halve boterham in de auto en doe wat me werd gevraagd. Gelukkig was ik nog op tijd. Meteen maar even langs de Villa, de opkomende zon en stijgende temperatuur zouden de eerste wedstrijden extra glans geven. Eerst nog even omrijden, want de Sportlaan is nog steeds dicht. Vervelend, maar noodzakelijk. Duurt ook nog wel even. Van de andere kant bekeken, het einde van de afsluiting komt steeds dichterbij. En het wordt mooi.

De Villa en de velden lagen er schitterend bij in het zonnetje, de eerste ploegen waren bezig aan de warming-up, de coaches verzorgden de laatste aanwijzingen. Iedere wedstrijd had een scheidsrechter, de bardienst draaide op volle toeren en ik zette de schermen in de kantine aan, net als de muziek en het PIN apparaat. Wat heerlijk dat we een club zijn waar ik dit soort dingen kan en mag doen. Nog even een rondje langs de velden, wedstrijden kijken op de volle velden, genieten. Dit zijn de talenten van de toekomst. Overigens om deze talenten nóg meer te kunnen ondersteunen, beveel ik de Grote Club Actie van harte bij jullie aan. Ook dit jaar doen we weer mee, kijk snel op de website hoe!

In diezelfde zon stond ik voor de wedstrijd van de D1 te kijken maar de D2. Ook in Delft, ook bij Excelsior. Stonden ruim voor (1-5), lieten het uit de handen glippen. Het werd gelijk (5-5). De laatste minuten tikten weg en de spanning was om te snijden. Eindelijk was daar het lichtpuntje, de 5-6. Niet snel daarna het eindsignaal. Uitzinnige vreugde en de overwinning mee naar huis. De D1 verging het net iets anders. In de poule waarin alles mogelijk is won de D1 ruim van De Meervogels, maar moest haar meerdere erkennen in Excelsior. Het spel was goed, de kansen in overvloed, maar in het afronden kwamen ze net iets te kort. Toch ook hier lichtpuntjes, door het gelijke spel van de andere twee ploegen, staat de D1 tweede en het spel was prima. Kan alleen maar beter dus.

Datzelfde zou je van iedere wedstrijd en ieder team kunnen zeggen. Er zijn altijd lichtpuntjes. Altijd positieve elementen die je naar een training en naar een volgende keer kunt meenemen. Als je er maar van probeert te leren. Trainen op die andere uitkomst. Het betekent overigens niet dat het donker moet zijn om de lichtpuntjes te kunnen zien. Zo is Valto 9 nog niet compleet, maar langzaam komen we er wel en het mooie is, het samen trainen is al heel erg leuk. Het voelt goed om weer meer en fanatiek te bewegen. De routines die wat zijn weggezakt te herpakken. Iedere week weer een stapje verder, fitter, soepeler en energieker. Je zou het eens een keer moeten proberen, je bent welkom ;-)

Als afsluiter nog een paar lichtpuntjes op andere vlakken. We zijn bezig met het voorbereiden van de ALV in oktober (waarbij alle leden en de ouders van jeugdleden welkom zijn). De cijfers zien er goed uit. Er zijn volop ontwikkelingen. Niet alleen zijn we zelf aan het nadenken over de toekomst, op korte en lange termijn, maar ook de gemeente heeft de handschoen op gepakt die de politiek heeft neergelegd eind vorig jaar met de motie om eens naar de parkeerproblemen en meteen het gehele sportpark te kijken. Zelf zijn we erg verheugd met de nieuwe, mooie kleding die iedereen heeft kunnen passen. We zijn er nog niet, maar het komt wel heel dichtbij! En als ik naar de activiteitenkalender op de website kijk, dan zie ik weer een hele rits aan gave evenementen voor dit seizoen staan. Zoals de Valto Loterij mét live entertainment aanstaande zaterdag. Maar zet vooral ook de andere data in je agenda!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.