Lierse trots!

 
Even terug naar afgelopen zaterdag, 6 mei. Een voor mij al bijzondere dag, maar hij werd nóg mooier en gaf me een enorm trots gevoel. Het begon in de ochtend met de eerste felicitaties via social media en natuurlijk in het echte leven. Het was al vroeg vertrekken met de E1 op weg naar Korbis, waar de punten tijdens een heerlijk zonnetje één voor één in de tas werden gestopt en mee naar huis konden. Met een goed gevoel dus weer naar de Villa, om met een broodje aan de bar even bij te praten. Van serieuze gesprekken, tot gekleurde wedstrijdanalyses en lachende spelers en toeschouwers.
 
Ondertussen had ik begrepen dat er maar liefst 30(!) kangoeroes op de eerste training na de AdFysio GigaKangoeroedag waren afgekomen en dat is best (heel) veel. De meesten hadden hun kleurplaat meegenomen en genoten van de spelletjes en het mooie weer. Daar mogen de trainers van zaterdag en de vrijwilligers tijdens de Koningsspelen best (heel) trots op zijn. Ik ben het in ieder geval wel! Nu is het afwachten of deze groep of een deel daarvan blijft plakken als jongste jeugd van Valto.
 
Vervolgens was het de beurt aan de oudste Valto-jeugd om te laten zien dat ze een klasse hoger zouden moeten spelen en de kans op het kampioenschap naar de Hoofdklasse een stukje groter konden maken. Met Rick zonder vingers, Maaike in Valto 1, Simon in Costa Rica en zijn vader die het voor hem opnam (letterlijk) begon de wedstrijd die weer in de boeken zou gaan als een spannende. Niet zo erg als tegen KVS vorig jaar, maar wel eentje waarbij je de gehele wedstrijd geen idee had wie er zou gaan winnen. Uiteindelijk was het dan toch oranje boven en als je in de laatste seconden de winnende treffer scoort, dan heet je Ruben.
 
Aansluitend stonden de wedstrijden van de selectie op het programma, zowel voor V2 als V1 zeer belangrijke duels. En dat had een groep supporters goed begrepen. Al langer zeg niet alleen ik, maar velen met mij, dat meer publiek langs de kant helpt. En helemaal als dat publiek geluid produceert. Er werden de afgelopen weken wat financiële middelen ingezameld om het project “Meer sfeer” handen en voeten te geven. Wat ik hierbij niet had kunnen bedenken, was een mega spandoek met de tekst “LIERSE TROTS” en het nodige oranje vuurwerk dat het geheel compleet maakte. Een groot compliment aan deze groep en natuurlijk de andere supporters lang de lijn, want het totaalplaatje maakte het helemaal af.
 
De actie kon echter niet voorkomen dat Valto 2 hun wedstrijd en vroege voorsprong om kon zetten in een overwinning. Erg zuur, want nu wacht alleen nog een wonder. Geen reden om dat wonder te laten schieten en dus lijkt me het geweldig als alle supporters van afgelopen zaterdag er volgende week ook zijn tegen VEO in Voorburg. Dat zal niet altijd lukken gezien de starttijd, om 10.30 uur begint de wedstrijd, maar mocht je kunnen komen, zorg dan dat je er bent! En zoals dit weekend maar weer eens duidelijk werd in het voetbal, het is pas gedaan als het laatste fluitsignaal heeft geklonken (ik blijf het zeggen). Valto 1 liet zich deze week niet van de wijs brengen en wist dit belangrijke duel te winnen, mede door het support aan de zijlijn, dat zij dan ook terecht bedankte voor hun steun. Wat een mooi gezicht was dat, voor mij helaas niet aan de kant, maar gelukkig was er de live stream waarop ik het allemaal meekreeg.
 
Met al dat competitiegeweld het afgelopen weekend, zou je bijna vergeten dat er woensdag gewoon nog een WK op het programma staat. En wel het Westlands Kampioenschap 2-tegen-2. Zin in een gezellig avondje topkorfbal van de Westlandse jeugd? Kom dan kijken, vanaf 18.00 uur op sportpark de Zweth.
 
Ik zou deze week willen afsluiten met een beschrijving mijn gevoel tijdens dit weekend. En daar kan ik kort over zijn. De tekst op het spandoek verwoorde het eigenlijk prima: “LIERSE TROTS”! Dank daarvoor.
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
ps: nog even nagenieten van de overwinning van Valto 1? Bekijk dan de foto’s van Arie Dijkstra nog even: https://photos.google.com/share/AF1QipPZK8AUHqmOaA2nP05AGPKV-ygx1UCpHzxpq3CjbbUogYQuyfAjw-ytxq26hFueLQ?key=RFRtQU5lc2x0UDhMclNTVEhsdnRCQ2tZZUJZOWZR
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.