Mooi Melderslo

 
De afgelopen dagen waren we een weekendje weg. We waren door familie uitgenodigd op een kasteelboerderij in het altijd gezellige Swolgen, ter ere van hun 12,5-jarig huwelijk. Het was een schitterende locatie met prima gezelschap. Geen straf als alternatief voor een weekendje zonder korfbal. Hoewel … op de een of andere manier kwam onze sport toch altijd weer ter sprake.
 
Vrijdagmiddag, op weg naar onze bestemming, kwamen de eerste foto’s door van de Sinterklaasviering. Valto D5 had het zo te zien heel erg gezellig en deed op deze manier ook een beetje aan teambuilding, wat weer te merken was in hun wedstrijd. Een mooie 1-6 overwinning! Ik hoor van meerdere teams dat ze iets gezelligs doen met het team rond deze tijd en ik moedig het alleen maar aan. Wat mij betreft is het typisch Valto. En als ze het zelf niet kunnen vieren, dan regelen we gewoon dat Sinterklaas langskomt. Zoals bij de F-jes en Kangoeroes op vrijdagavond. Ook op de foto’s van dit evenement zag ik dat het een mooi feestje was.
 
Nadat de Sint ook bij ons nog was langs geweest en een goede nachtrust verder, konden de kinderen hun speelgoed ontdekken en de volwassen eens kijken wat de Lierse sportclubs zouden presteren. Alleen daar was de Sint toch vergeten een paar overwinningen voor mee te nemen. Het begon allemaal nog rooskleurig, de Valto D1 app draaide overuren door de vele doelpunten vóór die werden doorgegeven. Met een 1-11 uitslag tegen en bij Fortuna en vergezeld van een goed gevoel, keken we uit naar de uitslagen die zouden komen. Helaas konden we op de live stream zien dat de A1 het in de tweede helft niet kon bijbenen en de Lyra-fan aan tafel schudde het hoofd bij de mededeling dat zijn club er met ruime cijfers vanaf was gegaan bij de nummer laatst. 
 
De hoop was duidelijk gevestigd op de Valto selectie en daar lagen dan ook kansen. Valto 2 wist de eerste van twee duels te winnen en het vertrouwen nam toe. Maar de kinderen die in hun speelkamer de live stream van Valto 1 aan het kijken waren, gaven niet altijd de meest hoopvolle tussenstanden door. Een slotoffensief kon niet voorkomen dat er werd verloren, de eerste wedstrijd in de zaal zonder winst. Schuddende hoofden van de Valto-supporters in het Limburgse waren het gevolg. Gelukkig was er daar de “Dude” om de lach weer op de gezichten te doen terugkeren. Een aanrader. Zeker met je team op een Sinterklaasavondje. Google eens op “Who’s The Dude?”. Succes verzekerd. Of zoals ze hier in het zuiden zeggen: “Een beetje vreemd, maar wel leuk!”.
 
Voordat we het wisten was de zondag aangebroken en waar gisteren de rijp op de velden lag onder een witte mist, was alles nu nat en grauw. Met een bezoek aan een museum in het vooruitzicht was dat geen probleem. Het zou een gezellige dag worden en zeker eentje zonder korfbal. Dachten we. We keken onze ogen uit toen we op weg naar Melderslo bij (ik overdrijf niet) 50% van de (riante) tuinen (bij de overigens even riante woningen) een gele korf zagen opdoemen. Bijzonder om te zien. Je verwacht het niet. Maar ja, als ik zo’n tuin zou hebben … afijn, zover is het nog niet. Er bleek dus een heuse korfbalvereniging te zijn in dit plaatsje. Vroeger “De Merels” genoemd en opgericht zo’n 3 maanden voor de onze. De tegenwoordige SV Melderslo bestaat uit een korfbal- en voetbalvereniging die twee jaar geleden zijn gefuseerd. Meteen weer wat geleerd.
 
Tijdens het schrijven van dit stukje rijden we terug uit het Limburgse. Weg van de rust, weg van de natuur, weg van een deel van ons land vol verrassingen. Terug naar het prachtige Lierse, op naar een nieuwe week. Een hele mooie gewenst!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.