Niets is zo veranderlijk

De gelijkenis tussen het weer in Nederland en het leven is vaak treffend. Zon en regen wisselen elkaar af op lastig te voorspellen momenten. Afgelopen week hebben we het allemaal kunnen zien en meemaken.

De door de weerman voorspelde zon was er letterlijk in het weekend en bij het vallen van de avond was het helder, de maan scheen door de bomen en het overgrote deel van de Nederlandse huishoudens wachtte in spanning op wat komen ging. Spanning maakte plaats voor plezier en geluk. De sportieve missers op een rustige speeldag zijn ongetwijfeld snel vergeten en goedgemaakt door surprises en gedichten.

Aan het positieve weerbeeld van afgelopen weekend ging een onstuimige week vooraf. Ook die was vooraf door de weerman aangekondigd. We moesten rekening houden met harde wind, regen en een storm was niet uitgesloten. Er was weinig hoop op verbetering en wanneer het over zou zijn kon hij niet voorspellen. Maar ineens was het daar. Afgelopen woensdag is Miguel van Beek, de vader van Joshua uit de D5 en Naima uit de E7, overleden. Een wonder was het enige wat hem van die vreselijke ziekte zou kunnen genezen, maar helaas mocht het niet zo zijn. We wensen Yoicee, Joshua, Naima en familie veel sterkte toe met dit verlies. Uit respect houden de teams waarin de kinderen spelen voorafgaand aan hun eerstvolgende wedstrijd één minuut stilte.

Niets is zo veranderlijk als het weer en voor het leven geldt hetzelfde. Het is makkelijk gezegd dat achter de wolken altijd weer de zon schijnt. Voor de een zal die iets sneller te zien zijn dan voor de ander. Aan het weer kunnen we echter niet zoveel doen, maar aan een glimlach op iemands gezicht des te meer.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.