Teamwork is alles

Vrijdagmorgen 9.00 uur, het startsein voor de hackathon waar ik die dag aan mee zou doen. De opdracht was: vorm een start-up-team en maak binnen 24 uur van een idee een product of prototype, inclusief een video om investeerders te overtuigen. Een pittige opdracht dus, die in een relatief korte tijd gerealiseerd moet worden. En ja, deelname was vrijwillig.

Van te voren waren de ideeën bedacht en de teams samengesteld. Ik zat in een team met twee designers en een programmeur. Ons idee was het maken van een smartphone app, waarmee écht gezonde producten konden worden gevonden in de supermarkt en niet die alleen maar gezond lijken door een label op de verpakking. Echter, het begin was nogal moeizaam. Ons idee leek teveel op een al bestaand concept en voldeed dus niet helemaal, met als gevolg dat we iets anders moesten verzinnen. En de tijd tikte door …

Eindelijk hadden we iets gevonden, we gingen ons richten op de jeugd en de app zou helpen om het eten van gezonde voeding weer leuk maken voor kinderen. Een geweldige vondst! We stelden een enorm ambitieuze planning op (het was inmiddels 12.00 uur) en iedereen ging aan de slag. We overlegden, hielpen elkaar verder als het even tegen zat en als iemand even zat te wachten op het werk van de ander, zorgde hij voor cafeïne (zeker nodig na middernacht). En terwijl de programmeur in de vroege uurtjes de laatste onderdelen van de app in elkaar zette, richtten de anderen zich op het maken van de video.

Zaterdagmorgen 8.00 uur, het eindsignaal en tijd voor de presentaties van alle teams in het laatste uur. Iedereen zat er doorheen, maar we hebben een geweldig prestatie geleverd die uiteindelijk ook nog met de meeste stemmen van de andere teams werd bekroond! Dit alles was absoluut niet gelukt wanneer we niet als team hadden geopereerd en zo bleek maar weer, teamwork is echt alles. Wie je ook bent, wat je rol ook is, ken elkaars kwaliteiten en help elkaar waar nodig. Want alleen kom je er niet. Nooit.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.