Ontsnappingen

Vrijdagavond, dit keer in Rotterdam. Hoewel we er al een paar hebben gehad, is het toch weer de vraag of we deze ook zouden gaan redden. Tot nu toe ging altijd goed, binnen de tijd. Maar deze keer nam de spanning wel wat toe bij het horen van het slagingspercentage. Zo’n 62% haalde het niet. We gingen naar binnen, een bemensing van vijf, een geoliede machine, puur teamwork, vastlopen en weer doorgaan. Ruim binnen de tijd ontsnapt. We vieren de overwinning, het gevoel is goed en we kijken uit naar de volgende escape room.

Bovenstaande ervaring lijkt verdacht veel op een korfbalwedstrijd. In je eentje red je het niet, zonder teamwork ben je nergens, ieder heeft zijn of haar specialiteit en je vult elkaar aan. Het doel is voor iedereen hetzelfde, winnen met een grote dosis plezier. En tijdens of achteraf niet lopen zeuren tegen de leiding dat het te moeilijk was. Je weet waar je aan begint.

Het principe is echter niet altijd van toepassing. Valto A1 deed het wel, ontsnappen. Na een ogenschijnlijk mislukte poging was daar de wederopstanding in de tweede helft. Soms dreig je inderdaad vast te lopen, maar een aanwijzing of wissel van de coach kan wonderen verrichten. En als je het ziet, dan lijkt alles ineens zo moeilijk niet meer. De kans voor behoud werd gegrepen. Valto 2 hoefde niet te ontsnappen. Of het moet uit de reserve tweede klasse zijn. En dat hebben ze dan weer wel gedaan. Met ogenschijnlijk groot gemak, maar ook al is het duidelijk, wordt het van je verwacht, dan moet je het toch nog maar doen. De dubbel gepakt en dat is knap! Er werd gehuldigd en gefeest. En terecht. Valto 1 kan nog ontsnappen. Aan een promotie-/degradatiewedstrijd. Dat zal komende zaterdag moeten gebeuren. In en tegen Nieuwerkerk. Ontzettend veel succes gewenst. Vertrouw op jezelf en op elkaar. Samen komen jullie er wel uit! Aan de rest: kom aanmoedigen!

Tenslotte ontsnappen we binnenkort aan de wekelijkse korfbal routine. Geen competitiewedstrijden meer, maar nog wel even doortrainen. Voor de jeugd in de nieuwe samenstellingen. De TC heeft met veel zorg de indeling voor het volgend seizoen gemaakt. Lees hem goed en vertrouw op de kundigheid van de coördinatoren, trainers en coaches. Zij hebben dit gezamenlijk bepaald. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kan dat natuurlijk. Maar neem bovenstaande in het achterhoofd mee. Einde van het seizoen betekent ook een einddag en een jeugdweekend. De BBQ menu’s gaan als warme broodjes over de toonbank en ook het jeugdweekend zit bijna vol, er zijn nog enkele plaatsen. De inschrijving voor het duo-schottoernooi is geopend, dus schrijf je in. Op de einddag laten zien wat je kunt, er is geen ontsnappen aan!

Het denken aan en het zien van het teamwork, het winnen, het plezier, het spelletje … het gaat weer kriebelen. Ik kijk uit naar volgend seizoen. Nu al.

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.