CKV Valto nieuwe organisator NK Veldkorfbal 2019 & 2020!

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert DVO/Accountor in Bennekom voor de laatste keer het NK veldkorfbal. In 2019 en 2020 is CKV Valto De Lier de nieuwe organisator. Daarna wordt het stokje overgedragen aan Dalto/Klaverblad Verzekeringen te Driebergen. Zij zullen in ieder geval de editie van 2021 en 2022 organiseren, met een optie tot een 3e jaar, want in 2023 bestaat de vereniging 70 jaar.

Afgelopen zomerperiode is er een bid uitgeschreven en hierop hebben in eerste instantie 10 verenigingen belangstellend gereageerd. Uiteindelijk zijn er 3 verenigingen uitgekozen en daarbij kwamen er 2 kwalitatief sterk uit de bus en waar we de samenwerking mee aan gaan voor de komende jaren. Het KNKV, CKV Valto en Dalto/Klaverblad Verzekeringen zijn overeengekomen dat het NK Veldkorfbal de komende jaren respectievelijk in De Lier en Driebergen zal worden gehouden. Op dit grote evenement zullen de finales om het nationale titel in het veldkorfbal plaatsvinden voor de C-jeugd, B-jeugd, A-jeugd en de Ereklasse.

Henry van Meerten, directeur KNKV “We zijn blij dat we met CKV Valto en Dalto/Klaverblad Verzekeringen een samenwerking zijn overeengekomen. Na de succesvolle jaren in Bennekom zijn De Lier en Driebergen nu hét podium voor de slotdag van het (veld)korfbalseizoen. De kernwaarden van beide verenigingen sluiten aan bij die van het KNKV. Alsmede de speerpunten uit het Strategisch Plan 2018+. Onder andere staan zichtbaar trots, kwaliteit en samenwerken bij ons hoog in het vaandel.”

De voorzitter van CKV Valto Jan Jaap Elenbaas sluit zich aan bij deze woorden; “Het organiseren van een NK veldkorfbal past heel goed binnen de ambities van Valto. Het is een waardering voor alles wat we de afgelopen jaren als vereniging hebben gedaan en bereikt. Onze supportersvereniging, Otlav, heeft onze selectie en vereniging niet voor niets omgedoopt tot ‘Lierse Trots’. Wij zijn trots: trots op onze vereniging, maar ook op onze mooie sport. Dit dragen wij dan ook graag uit. Valto is een korfbalvereniging voor jong en oud. Iedereen is welkom. Op ons sportcomplex bruist het twaalf maanden per jaar van de energie en het plezier. Met de kennis en ervaring van diverse eindtoernooien, de leden, vrijwilligers en sponsors die Valto rijk is, gaan we er één groot feest van maken!”

Ook Ben Mansvelder , bestuurslid Dalto/Klaverblad Verzekeringen, is verheugd met de samenwerking; “Dat Dalto/Klaverblad Verzekeringen het NK Veldkorfbal toegewezen heeft gekregen van 2021 tot en met 2023 is de beloning voor de inzet van een ieder betrokken bij de vereniging. In de afgelopen jaren hebben we een stabiele basis neergezet met het uitbreiden van het sponsornetwerk, het vertrouwen van nieuwe hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen, een kwalitatief goede jeugdopleiding en last but not least de realisatie van de nieuwe accommodatie. Een accommodatie die het meer dan waard is om beslissingswedstrijden en eindtoernooien zoals het NK Veldkorfbal te huisvesten. De vereniging is enorm trots op hetgeen bereikt en kan niet wachten om het NK vanaf 2021 te huisvesten. Wat ons betreft komt korfbal thuis in Driebergen. We hebben als bidwinnende verenigingen al even contact gehad en ik geloof dat er nog wel wat kruisverbanden ontstaan waarin we de samenwerking met Valto op gaan zoeken en vice versa”.

Het KNKV kijkt er naar uit dat de verenigingen het evenement tot een succes zullen gaan maken. “Beide verenigingen hebben een grote schare aan vrijwilligers met relevante ervaring. Het is een dag die je als korfballiefhebber zeker niet mag missen. Het is dé afsluiting van het seizoen”, aldus Van Meerten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.