Pasen, een moment van bezinning

De titel klinkt wat zwaar, maar zo is hij niet bedoeld. Hoewel, serieus is misschien een beter woord. Het is Pasen en dat is voor mij een moment om even stil te staan en na te denken over … eigenlijk van alles.

Nadenken over sport bijvoorbeeld. Het veldseizoen nadert haar einde, veel teams strijden nog om het kampioenschap, anderen spelen voor lijfsbehoud. Ondertussen proberen we als vereniging alle randvoorwaarden te scheppen die nodig zijn voor de perfecte sportbeleving, zodat iedereen optimaal kan presteren, het naar de zin heeft, en sport binnen een veilige en gezellige omgeving.

Maar ook nadenken over het dagelijks leven, de maatschappij waarin we leven, de dingen die gebeuren: schokkend, mooi, bijzonder. Grote momenten in de wereld, kleine momenten in onze eigen omgeving. Ik ben geen wereldverbeteraar, maar ik geloof er wel in dat we met kleine gebaren, het leven een stuk mooier kunnen maken. Onszelf realiseren dat we het in Nederland eigenlijk heel goed hebben en nadenken over wat we voor een ander kunnen betekenen.

Dit kan overigens tot uiting komen in bijzonder veel zaken, zoals gedrag. Gewoon, hoe je doet. Anderen met respect behandelen, zoals je zelf ook wilt dat je wordt behandeld. In het veld én buiten het veld. Of je inzetten als vrijwilliger. Of dat nu voor VALTO is of voor iets anders. Het is een donatie in tijd: onbetaalbaar voor een vereniging als de onze. Vandaar dat we ontzettend blij zijn met de vele, nieuwe (en bestaande) vrijWillies! Maar ook de drempel verlagen voor ouders met een te laag inkomen om hun kinderen te laten sporten. Hiervoor heeft de gemeente het initiatief “Kindpakket” in het leven groepen, iets dat wij graag ondersteunen en dus ook als VALTO aan meedoen (kijk maar eens op kindpakketwestland.nl).

Kortom er zijn veel zaken om over na te denken en onszelf daarbij af te vragen of we het goed doen. Ik zou iedereen willen vragen om dat ook te doen. Terug kijken op het afgelopen half jaar en vooruit kijken. We horen graag wat er dan in je opkomt. Voor jezelf, voor VALTO. Wat doen we goed, waar kunnen we verbeteren? En laat dat dan vervolgens weten op de ledenvergadering, aanstaande maandag 13 april. Als lid, maar ook als ouder van een jeugdlid. Iedereen en ook alle feedback is welkom!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.