#korfbalfinale, wat een feest!

Afgelopen zaterdag was het niet alleen de dag van vrijgezel Ellen en ook niet alleen de dag van een paar verloren wedstrijden in de ochtendregen en middagzon. Het was vooral de dag van de korfbalfinale in AHOY. Ik heb er al eerder over geschreven en toen was nog niet helemaal zeker wie er in zouden staan.

Wel nu, met ruim 25 mensen van VALTO en samen met 10.000 andere korfballiefhebbers hebben we achtereenvolgens de wedstrijden gezien van Fortuna A1 tegen Deetos A1 (juniorenfinale), KZ 1 tegen Blauw-Wit 1 (kleine seniorenfinale om de derde plaats) en PKC 1 tegen TOP 1 (grote finale om het Nederlands Kampioenschap). Het was een geweldige ambiance en voor mij bijzonder speciaal, omdat ik er nog nooit was geweest. En ik had het niet willen missen!

korfbalfinale

Extra leuk was dat Lisa en Sanne van Oudheusden in de erehaag mochten staan bij de opkomst van alle spelers en bij de finale werden die aangekondigd door niemand minder dan Humberto Tan!

Omdat beelden meer spreken dan 1000 woorden, heb ik maar een kleine collage toegevoegd van het spektakel, want dat was het wel. De gehele middag en avond werden we vermaakt. Nog even de winnaars op een rij dan … Fortuna A1 is Nederlands Kampioen bij de junioren, KZ 1 pakte de derde plaats en PKC 1 werd Nederlands Kampioen bij de senioren, door 4 seconden voor tijd de winnende te scoren. Een zinderend slot van een super dag!

Wie gaat er volgend jaar mee? Ik beveel deze dag namelijk van harte bij iedereen aan, van jong tot oud!

Namens het bestuur,

Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.