Piekmomenten

Waar te beginnen deze week. Het is sowieso een uitdaging om scherp te beginnen, want de muziek en bijbehorende sfeer gonzen nog door mijn hoofd. De hele dag al. Na een korte nacht. Maar ik ga een poging doen om alle piekmomenten te noemen, want het waren er nogal wat in mijn beleving.
 
Mijn zaterdag begon deze week bij de Kangoeroes. Om daar te kijken, maar ook om er een cheque in ontvangst te nemen van de Kledingbeurs die ieder jaar twee keer wordt georganiseerd in de Lierse sporthal. Een prachtig initiatief, waarbij mensen overtollige kleding en andere zaken kunnen verkopen, anderen daar dankbaar gebruik van maken door deze voor een schappelijke prijs te kopen, het restant naar een goed doel gaat en met de opbrengst van de beurs zelf, diverse verenigingen en stichtingen worden gesteund met een mooi bedrag. Zo werd aan Valto 500 euro geschonken, waarmee we bijvoorbeeld weer mooie trainingsmaterialen voor de jeugd kunnen aanschaffen. Namens de gehele vereniging bedankt!
 
Het tweede piekmoment volgde al snel, Sinterklaas en zijn Pieten kwamen weer veilig aan, zonder rel. En dus het begin van een spannende en ook mooie tijd, waarin een ieder die zich het afgelopen jaar goed heeft gedragen, wordt verblijd. Heel lang konden we echter niet van de intocht genieten, want onze dochter moest om een uur of 13.00 alweer inschieten. Het winnen van de wedstrijd was een klus die haar team wel even zou klaren, ik zal de verdere dichtkunsten overigens voor een later moment bewaren.
 
De wedstrijd van Valto D1 verliep naar tevredenheid, de tegenstander van de week ervoor was geen schim van de toch lastige ploeg van de week er voor. Met 16-10 was dit piekmoment drie. En door het samenvallen met de wedstrijd van Valto A1 heb ik daar de piekmomentjes even gemist. Gelukkig werden deze ruimschoots goedgemaakt door piekmoment vier (de winst van Valto 2, inclusief jumpshot van Ron), piekmomenten vijf en zes (mijn bijdrage van twee pieken aan de taartcompetitie) en piekmoment zeven (de ruime overwinning van Valto 1, inclusief tip-in-buzzer-beater van Kevin). Overigens direct gevolgd door piekmoment acht: een prima afgeleverde live-stream, voor het eerst met onze eigen schotklok geïntegreerd. Overigens ook leuk dat de jury deze dag niet voor niets was gekomen om aan de jurytafel plaats te nemen. Al met al, we zijn weer begonnen en hoe. Reden voor een feestje!
 
Komt het dan even goed uit dat het super-mega-über-georganiseerde-schuurfeest-team de loods van onze hoofdsponsor de afgelopen dagen weer had omgetoverd tot een ware  balzaal, waar zo een koninklijk gala in gehouden zou kunnen worden. Nu waren de Oranjes zelf verhinderd en dus konden de spelers, supporters en vrienden van het andere oranje de zaal betreden. Dat deden ze dan ook. Langzaam druppelde de mensen binnen en liep de zaal vol. Een heerlijk optreden van opwarmers Dennis en Niels werd gevolgd door een geweldig optreden van de band deze avond, Royal Beat. Zij kwamen twee keer ten tonele en werden afgewisseld door DJ Jerome, die ook de avond afsloot en iedereen met een lach op zijn of haar gezicht de zaal zag verlaten. Het moge duidelijk zijn dat dit feest wederom een aaneenschakeling van piekmomenten was. Teveel om op te noemen. Ergens bij zesentachtig ben ik opgehouden met tellen. En ik probeer het ieder jaar weer, alleen zal ik het team dat hiervoor verantwoordelijk is nooit genoeg kunnen bedanken. Namens de gehele vereniging: BEDANKT! BEDANKT! BEDANKT! Met het sluiten van de deur en een eurootje voor de uitsmijter had ik mijn laatste piekmoment van de dag.
 
Pas toen na een paar uur slapen de wekker ging en ik me, met zoon, naar de ingelaste zwemles begaf, bedacht ik me dat het weekend eigenlijk begon met een piekmoment op vrijdag. In de middag mochten Marleen en ik de eerste spullen van de Gemeente Westland ophalen die we hebben gekregen uit de inboedel van de inmiddels verlaten gemeentehuizen. Twee beeldschermen en een set mooie leren stoelen voor in de vergaderkamer waren het resultaat. En dat is nog niet alles. Dit initiatief levert ons nog meer op, maar dat horen of zien jullie later.
 
Voor nu, genoeg gepiekt. Ik ga even bijslapen. Morgen weer pieken.
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.