Steeds een stukje beter

De tweede helft van het veldseizoen is nog niet half begonnen en er gebeurt al weer van alles. De eerste wedstrijden van dit jaar op ons eigen veld zijn een feit. Oefenwedstrijden weliswaar, maar toch, er wordt weer in de buitenlucht gespeeld. Er wordt ook weer gedronken en heerlijk gegeten in onze eigen Villa Valto. Fijn om weer thuis te zijn.

Wat ook fijn is, en een hele eer, is het huldigen van kampioenen. In een bomvolle kantine hebben we maar liefst 7 teams die in de zaal kampioen zijn geworden gefeliciteerd en een verdiend applaus gegeven. De één wat overtuigender dan de ander, maar allemaal bijzondere prestaties in het afgelopen zaalseizoen. Successen moet je vieren en dat blijven we dus ook doen. Valto 6, A2, C2, D4, E1, E2 en F1 nogmaals van harte! Jullie zijn weer een stukje beter geworden.

Het viel me trouwens op dat veel kampioenen een trainer/coach hebben die afgelopen jaar de KT2 of KT3 cursus heeft gedaan. KT staat voor Korfbal Trainer. Dat kan geen toeval zijn! We willen als Valto hogerop en de basis daarvan is een goede jeugdopleiding. En een goede jeugdopleiding kan niet zonder goede trainers. Nu hebben we altijd al trainers gehad die met veel kennis en ervaring hun kwaliteiten doorgaven, maar ook hierin zijn we dus nu weer een stukje beter geworden. Maar liefst 11 cursisten hebben het traject doorstaan, met Jacqueline van de korfbalbond als cursusleider en onze KT3 trainers Rianne, Petra, Frank en ook Hugo als begeleiders. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie tijd en inzet en nogmaals, namens de hele vereniging, proficiat met het behalen van dit resultaat.

Dat Valto hogerop wil is geen verrassing meer. We zien het ieder jaar in de jeugd, waar op hoog niveau wordt gespeeld. Maar ook in de senioren, waarbij we vaak bovenin meedraaien in de wedstrijdsportpoules. Ook hier proberen we steeds een stukje beter te worden. Met de juiste randvoorwaarden, de juiste support en de juiste voorbereiding. Afgelopen zaterdag nog werd overgangsklasser De Meervogels redelijk eenvoudig verslagen door zowel Valto 1 als 2. Het waren weliswaar oefenwedstrijden, maar toch. Al eerder hebben we laten zien dat in wedstrijden waar het er om ging, ook te kunnen winnen van hoger geklasseerde tegenstanders. Neem bijvoorbeeld de halve finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup tegen KCC vorig jaar. En laat die tegenstander nu dit weekend zijn gepromoveerd naar de Korfballeague, oftewel het hoogst haalbare niveau in de korfbalsport. Zeg maar de Eredivisie en Champions League in één van onze sport.

Toegegeven, zover zijn we nog niet. En misschien hebben we die aspiratie ook helemaal niet. Maar wat is het mooi om te zien. Afgelopen zaterdag de hoofdklassefinale tussen Avanti uit Pijnacker en KCC uit Capelle a/d IJssel. Twee clubs waar sommige teams van Valto wel eens tegen spelen, heel dichtbij dus. Na de kruisfinales waren zij de beste twee en streden dus om een plek op het hoogste niveau. In een mooie ambiance was KCC oppermachtig en won zeer verdiend. We gaan volgend jaar zien hoe zij het er vanaf brengen. Maar ook voor Avanti is het nog niet gedaan. Hoewel de route er niet makkelijker op wordt. Zij moeten nu tegen de nummer voorlaatst uit de Korfballeague, DSC uit Eindhoven. Het zal pittig worden, maar we gaan het zien! Van alle wedstrijden zijn tegenwoordig live streams te bekijken, wat erg fijn is, want zo krijgt een breder publiek wat mee van die veelbelovende duels.

Andere veelbelovende duels tenslotte, zijn de confrontaties tussen de nummers 1 en 4 van de Korfballeague en de nummers 2 en 3. Dit jaar zijn dat PKC uit Papendrecht tegen Blauw-Wit uit Amsterdam en TOP uit Sassenheim tegen LDODK uit Gorredijk. Hier zijn verrassingen niet uitgesloten. Zo verloor PKC al van Blauw-Wit, terwijl ze ongeslagen waren in het reguliere seizoen. Volgende week zijn de returns van deze play-offs en we gaan er weer lekker voor zitten, althans ik wel. En ook dat kan weer op de bank. Ziggo TV zendt de wedstrijden live uit (naast de Youtube live streams), met commentaar en afgelopen zondag zond zelfs de NOS de tweede play-off wedstrijd live uit. Ook hier maken we als sport dus stappen, ook daar dus steeds weer een stukje beter. De play-offs resulteren overigens in hét affiche van dit jaar, de korfbalfinale in Ziggo Dome op 8 april. We gaan daar met meer dan 100 Valto vrienden naar toe. En wat we sowieso zullen doen, is Vera aanmoedigen. Zij speelt namelijk bij Fortuna en haar team Fortuna A1 is al geplaatst voor de juniorenfinale. Deze wordt voorafgaand aan de grote finale gespeeld. Een oranje tintje dus!

Ik sluit deze week niet af, voordat ik alle potgrondsjouwers en uiteraard de organisatie heb bedankt voor hun inzet en spierkracht tijdens de potgrondactie. Ik weet dat het een hoop geregel is geweest, maar we mogen trots zijn op het resultaat. Hulde!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.