Sterren

Regen, tikkend op de voorruit van de auto, onderweg naar het midden des lands, voor een gezellig samenzijn met familie van ver. Gezellig? Zoiets weet je gewoon vooraf al.
Dit lijkt het thema van dit weekend te zijn. Gisteren hetzelfde weerbeeld en ook met familie, die andere, de korfbalfamilie. Je weet gewoon dat het gezellig gaat worden en dat was ook zo. Dankzij de sterren. Je zag ze wel niet door de bewolking, maar ze waren er wel, gewoon op aarde.
Natuurlijk waren er verliespartijen, soms met grote verschillen en dat is niet altijd even leuk. Maar ik heb het idee dat iedereen wel zijn of haar best heeft gedaan en dat er volgende week weer een nieuwe kans is. Ikzelf was getuige van enkel winstpartijen en zag zo de sterren van de D1 met ruime cijfers winnen in Delft. Daar speelden ook de sterren van Valto F3. Hoewel ik de wedstrijd niet tot het einde heb kunnen kijken, zag ik later wel dat ze hadden gewonnen!
Van Delft naar De Lier. Even eten, praten, drinken, nog meer praten en constateren dat het, ondanks de weersomstandigheden, uitermate gezellig was. Dat beloofde nog wat voor de middag. Maar zover was het nog niet. Het was tijd voor mijn rentree binnen de velden. Na 3 trainingen vond ik de tijd rijp om de uitnodiging van een invalbeurt bij de sterren van Valto 7 te accepteren. En zo geschiedde het dat ik na een jaar of 7 weer in Valto tenue binnen de lijnen stond. Een beetje onwennig aan het begin, maar al snel vertrouwd en een goede start hielp ons stevig in het zadel tegen de Maasdijkse buren (1-5). De diesel van Dijkvogels kwam blijkbaar wat later op gang, want vlak voor rust stond het ineens 4-5. Na rust zou ik plaatsmaken voor Wouter, want geen risico met de lichte verrekking de woensdag er voor. Ik had dus nog één of twee aanvallen te gaan. Jullie moeten van me aannemen dat het niet de drang om te scoren was, of wellicht onbewust toch wel, want bij de eerstvolgende kans ging de bal omhoog, los van de handen, door de lucht, tegen het geel van de korf en … hij zat! Meteen die publiekswissel natuurlijk en de anderen maakte het karwei af. Met de winst op zak, gingen we dus weer huiswaarts. Van Maasdijk weer naar De Lier.
Met dank aan de sterren van het streamteam had ik de wedstrijd van Valto A1 en Valto 2 al deels kunnen zien en ook die werden in winst omgezet. Voor Valto 2 een mooie voortzetting van de reeks overwinningen en voor de A1 een welkome overwinning na de eerste twee verloren duels. Nu hopen dat Valto 1 dit voorbeeld zou volgen. En zo geschiedde. De lichtpuntjes die vorige week te zien waren, bleken dus sterren te zijn.
Na de laatste spannende minuten, konden de kurken van de flessen en namen de vocale en muzikale sterren van de avond het stokje over. De loterij met de vele, mooie prijzen ging van start, onder het genot van de heerlijke dagschotel. Dennis en Leontien waren niet te stoppen, zelfs niet na een schijnbeweging van het eindsignaal. Ik heb vele deelnemers met planten, ballen, tegoedbonnen en meer naar huis zien gaan. Zo ook ondergetekende. Het bleek mijn geluksdag, met een mooie opbrengst voor de club. Die nieuwe geluidsset voor in de zaal gaat er komen.
Het was een dag zoals we ze graag zien. Iedereen die er aan heeft meegewerkt, super bedankt. Jullie zijn stuk voor stuk de sterren van de club. Ik kijk alweer uit naar volgende week!
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.