Stof tot nadenken

We doen het allemaal, we doen het veel, meestal voor jezelf, soms voor een ander. Nadenken. Mooi woord. Afgelopen weekend is er weer veel nagedacht. Tijdens de Korfballeaguefinale in Ziggo Dome bijvoorbeeld. De vraag die vaak opkomt is: “Voor wie zijn we?”. Tja. Ga daar maar eens een antwoord op verzinnen. Bij de junioren had ik niet echt een favoriet. DVO uit Bennekom was met een deel van het team kampioen geworden op het veld tijdens het NK. Zouden ze het hier dan weer flikken? TOP uit Sassenheim moet je nooit onderschatten. Voor wie we dan waren? Ik hield het politiek in het midden. Van de kids was de ene voor de lichte favoriet en de ander voor de winnaar. Ze kregen allebei gelijk. Ik moest nog even denken aan wat ik wel vaker denk. Het is pas voorbij, als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. En of het onderschatting was weet ik niet, maar als je als DVO zes doelpunten voorstaat, is het zuur om de finale alsnog te verliezen. TOP won dus en vierde het feestje. Dus toch TOP, dat in de grote finale zou ontbreken.

Want daar stonden PKC uit Papendrecht en Fortuna uit Delft. Dezelfde finalisten als op het vel Din 2018. Een mooi spektakel wederom, nu in een goed gevuld Ziggo Dome, waar we met Valto ook weer ruimschoots vertegenwoordigd waren. En al waren we daar niet, veel van ons zaten op de bank of keken elders naar de finale. Uitgezonden door de NOS met naar wat ik begreep een prima voorbeschouwing en dit uitzending. En weer “Voor wie zijn we?”. Geen oranje in het veld, hoe wel, met Rick en Alex op de reserve bank van de scheidsrechters hadden we nog een kans om voor het politieke “de arbitrage” te gaan. Maar het mocht niet zo zijn. Nog niet, want de heren zijn erg goed bezig en hebben dit jaar laten zien zeker tot het leiden van een dergelijke finale in staat te zijn. Maar om antwoord te geven op de vraag … PKC had al zo lang geen finale gewonnen, misschien dat dat weer een keer mooi zou zijn. Maar aan de andere kant wist Fortuna zich als de nummer 4 van de competitie maar mooi te plaatsen en zou als underdog een prima winnaar zijn. De kids waren voor de underdog en de winnaar. En weer kregen ze gelijk. Een terechte winnaar van een finale die ging zoals één van de scenario’s van de coaches had voorspeld. Want wat kunnen die twee nadenken. En uitvoeren. Fortuna dus, na 2004, weer Nederlands Kampioen.

Het stukje voor en na de finale waren ook mooi overigens. De dag begon met een heerlijke zonnetje en de eerste oefenwedstrijden voor de jeugd op zaterdag. We zijn weer aan het buitenseizoen begonnen. Daarna snel met z’n allen in de bus naar Amsterdam en daar werden drie van onze kampioenenteams gehuldigd op het bordes. Het was koud, maar we stonden er maar weer. De aankondiging van het NK veldkorfbal direct na de finale was een ander kippenvelmomentje. Het officiële startschot voor de kaartverkoop van dat andere Nederlands Kampioenschap. Gewoon bij ons op het veld. Achter de schermen wordt hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb al veel mensen zich zien opgeven als vrijwilliger, maar we kunnen er nog wel wat meer gebruiken. Net als in Ziggo, proberen we er in De Lier een mooi feestje van te maken. Topkorfbal in het Westland!

Na afloop was er een Korfballeaguefinale afterparty, georganiseerd door Rianca en Daan. Het was wat mij betreft mooi om te zien dat er weer eens een feestje voor de jeugd georganiseerd werd. De A en B waren welkom, evenals de senioren. En vanwege de jeugd waren er maatregelen genomen om het alcoholbeleid te benadrukken en te handhaven. Ik moet zeggen dat deze twee dat goed is gelukt en dat voor de eerste keer. Mijn complimenten! Natuurlijk kom je altijd wat leerpuntjes tegen, maar ik hoop dat jullie die willen meenemen naar een volgende keer. En dat met elkaar kunnen nadenken hoe we de tent helemaal vol krijgen. Want een feestje kan toch ook leuk zijn als je niet mag drinken?

Vind je van niet? Dan heb ik het volgende voorstel. Op 3 mei mag Valto tappen en inschenken in de feesttent aan de Hoofdstraat. Leuk feest, maar je mag niet drinken. Dus daar ga je natuurlijk niet naar toe. Maar in plaats van thuis op de bank te zitten, zou je ook GJ kunnen helpen. Hij heeft nog wel wat mensen nodig. Ik zie een WIN-WIN situatie, waarbij je tóch op het feest bent en jezelf nuttig maakt. Als vereniging houden we er namelijk een mooi bedrag aan over. Wat overigens ook mooi is, is de eendjes actie van Stichting Liers gevoel. De eendjes doen mee aan een race in de Lee. Je kunt er mooie prijzen mee winnen en ook de vereniging profiteert. De eendjes zijn te koop bij de bar in de Villa.

Als afsluiter van dit mooie weekend, wil ik nog twee zaken noemen. Als eerste de AdFysio Giga Kangoeroedag. Afgelopen vrijdag kwamen de weken voorbereiding weer tot een mooi resultaat. Ruim 300 kinderen van de basisscholen op ons veld tijdens de Koningsspelen. Het was fris, maar schitterend weer. De organisatie was top en dus bedank ik naast Ingrid, Dita, Caroline en Ellen ook alle vrijwilligers en de Mondriaanstudenten die hebben meegewerkt aan dit jaarlijkse feestje! Als tweede en laatste de ALV, voorjaarseditie. Een update van de lopende zaken, waarbij we terug- en ook vooruitkijken en een aantal belangrijke zaken bespreken. Jullie zijn allemaal uitgenodigd. Niet te lang nadenken, gewoon komen. In de Villa. Vanaf 20.00 uur. Om 19.45 uur staat de koffie klaar.

Tot morgen dus!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.