’t Is hier gezellig!

Als je wilt proberen onze vereniging te beschrijven, dan zou je het woord gezellig heel veel kunnen gebruiken, maar daarmee ontkracht je het meteen, dus dit was dan ook meteen de laatste keer in dit stukje.

Maar, het woord beschrijft wel een groot deel van de kern van VALTO. Uiteraard is de basis het korfbal, maar daarnaast wordt er voldoende gekletst en gelachen. Zijn er serieuze gesprekken, over hoe het gaat met iemand, waar de ander zich mee bezig houdt of wordt er een luisterend oor geboden. Er worden verjaardagen en overwinningen gevierd, maar ook nederlagen en verdriet gedeeld. Er ontstaan vriendschappen en huwelijken. Er wordt samen opgetrokken, zomaar of georganiseerd door de club. Samen film kijken, bowlen, eten. Een bakkie doen op zaterdagochtend of bijpraten op donderdagavond. Samen op jeugdkamp, samen op trainingsweekend. Een bonte avond, de beste Eftelingmuziek. Een pubquiz hier, een hollandse avond daar. Een megaschuurfeest, een schottoernooi, een bbq, en hindernisbaan. Ouders die kinderen troosten na een wedstrijd, kinderen die ouders troosten na een ouder-en-kind-training. Een zonnige zaterdagmiddag op het terras, waarna onbekende ouders ineens bekende ouders zijn. Een hele dag op en rond het veld spelen, waarna onbekende jeugdleden ineens beste vrienden zijn. Samen naar de korfbalfinale, samen oplopen bij VALTO 1. Samen schreeuwen, slaan en roken langs de kant (lees: aanmoedigen, trommelen, rookpotten) in VakkieV. Samen sparen, ruilen, plakken.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar het moge duidelijk zijn. Korfbal is wat ons bindt, de cultuur/sfeer is wat ons bij elkaar brengt en houdt. We zijn van alle markten thuis, hebben een mooie, sfeervolle kantine, een fijn terras met speelmogelijkheden en prachtige velden. Een plek waar iedereen zich thuis zou moeten kunnen voelen. Een plek waar iedereen welkom is.

Kom dan eens met concrete voorbeelden. Geen plannen, maar gewoon wat er de komende tijd op de planning staat. Nou goed, hierbij dan …

Begin maart gaan we met de gehele vereniging bowlen, althans wie er kan. Aansluitend eten in de Villa. Een aanrader! Half maart gaan we met 100 leden, vrienden, familie en andere supporters uit eten bij De Witte in De Lier (aanmelden kan nog). Super gaaf, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat, namelijk dug-outs voor veld 2. Eind maart gaan we met de junioren en senioren op het “Glow in the dark” trainingsweekend (aanmelden kan nog). Echt heel leuk, met drie dagen feest en fun, met uiteraard de nodige beweging. Begin april tenslotte gaan we meer een grote delegatie naar Ziggo Dome, doen mee aan de kampioenenparade en kijken de finale om het Nederlands Kampioenschap in de zaal. En dat allemaal binnen één maand.

Volgens mij geeft dit wel een aardig beeld. En mocht dat nog niet genoeg zijn, of vind je dat prestatie en gezelligheid niet samen kunnen gaan? Kijk dan eens langs de kant bij wedstrijden van de selectie. Steeds een stapje hoger, steeds iets meer publiek. En dat is mooi, dat geeft sfeer en het is gaaf om te zien. Met z’n allen achter de spelers staan. Het helpt. Zoals dat ook afgelopen zaterdag was. En zoals dat ook op 6 februari zal zijn!

Want dan speelt VALTO tegen PKC in de halve finale van de beker, ook wel de Zuid-Holland Korfbal Cup genoemd. En hoe vaak gebeurt het nu dat de huidige nummer 1 in korfballand naar De Lier komt? Hebben we dan wel een kans hoor ik je denken … natuurlijk hebben we een kans! We zijn cupfighters! We hebben twee jaar geleden ook van KCC gewonnen (tegenwoordig Korfbal League)! En we hebben de beste supporters van Nederland! Kom dus allemaal op 6 februari om 20.00 uur naar de Vreeloohal en zorg dat de wedstrijd met een volle bak om 20.30 uur kan beginnen!

Ik zie je daar!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.