’t Is weer voorbij die mooie zomer

Natuurlijk is hij nog niet helemaal voorbij, maar de korfballoze periode is toch echt aan zijn einde gekomen. De selectieteams 1, 2 en 3, de A en ook de B zijn al weer even bezig en komende week begint ook de rest van de vereniging weer. De zomerstop is dan wel over, laten we hopen dat het mooie weer nog even blijft!

Ik ben benieuwd wat jullie allemaal hebben gedaan in deze periode. Heb je een relax-vakantie gehad, was je actief in de bergen, heb je cultuur gesnoven in een Europese hoofdstad, of ben je met vrienden/vriendinnen los gegaan in één van de Spaanse badplaatsen?

Zelf ben ik met het gezin in de Ardennen gaan kamperen. Een prachtig stukje België, waar we nog niet eerder waren geweest en waar je naast mooie natuur, ook het nodige aan cultuur hebt. Een aanrader dus en zeker met de grotendeels zonnige dagen die wij hebben gehad. Vooraf nog wel even een paar hardlooptrainingen van Arco meegepikt. Wat een bijzonder leuk initiatief en ook dat raad ik iedereen aan. Een behoorlijke groep VALTO leden heeft de conditie op peil gehouden door hier en daar een interval, een stukje mul strandzand, afgewisseld met glooiend duinlandschap.

Vakantie of niet, korfbal blijft je toch altijd bezighouden. Dus ga je eens kijken bij de eerste trainingen en oefenduels van de selectieteams. Erg leuk om te zien was dat ik niet de enige ben die zo denkt. Het leek wel een doorsnee trainingsavond. En dat kwam niet alleen door de grote groep van VALTO 1, 2 en 3 die samen de nieuwe seniorenselectie vormen, maar ook de groep hardlopers die spontaan een potje speelde en meer dan een handvol mensen die kwamen kijken. Er gezellig en fijn om te zien dat er toch een hoop leden weer staan de trappelen.

En als er dan een NK beachkorfbal wordt gespeeld, moet ik daar ook even gaan kijken. Afgelopen winter was ik al eens bij een informatieavond en nu zag ik dat ruim 100 teams actief waren in en om het The Hague Beach Stadium in strijd om het Nederlands Kampioenschap. Hoewel het weer niet echt zomers meer was, was de sfeer er zeker niet minder om.

Een hele gave entourage en een korfbalspel dat echt leuk is om naar te kijken. Het werd dit jaar met 4 tegen 4 gespeeld en er zijn een stuk minder regels dan het korfbal zoals wij het allemaal kennen. Zo mag je verdedigd schieten, is er ook iets meer fysiek contact en fluit de scheidsrechter alleen voor een overtreding of bal buiten de lijnen, maar mag zonder fluitsignaal weer door. Het spel is hierdoor erg toegankelijk en veel sneller. Dan is het ook niet vreemd dat er maar 15 minuten per wedstrijd wordt gespeeld.

Op korte termijn komen en foto’s en videobeelden op beachkorfbal.nl van dit NK. Ik raad je aan om daar zeker even naar te kijken. Het is een korfbalvorm die steeds populairder wordt. Het lijkt me ook leuk als wij eens meedoen aan een wedstrijd of toernooi. Uiteraard als het past en als er animo voor is. Maar dat laatste lijkt me geen probleem. Het mooie is, volgend jaar is er weer een zomer. Ik heb er nu al zin in, want voor je ’t weet is heel die zomer, al weer lang voorbij …

Tenslotte wil ik vanaf deze plek alle leden en andere lezers een bijzonder gezellig en sportief seizoen wensen!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.