Time-out

Inmiddels niet meer weg te denken uit de wedstrijden van Valto A1, 2 en 1. De time-out. Even een minuutje de koppen bij elkaar. Even op adem komen. Even scherp worden of scherp blijven. Het kan een positief effect hebben. De omslag van niet lekker lopen, naar wel lekker lopen. Afgelopen zaterdag mocht het bij de A1 niet baten, maar bij Valto 2 en 1 ging het lekker. Vier punten in de spreekwoordelijke tas, dat is even geleden.

Of we hem nu nodig hebben of niet, alle teams krijgen een time-out. Voor de meeste teams begint deze komend weekend al en duurt hij twee weken. Valto 6, C4 en D4 mogen nog wel even aan de bak zaterdag, maar het weekend daarna zijn ook zij vrij van competitie. Het kan zijn dat je een warm oord opzoekt, juist de sneeuw in gaat of je onderdompelt in het carnavalsfeest. Wat je ook gaat doen, zorgt dat je het leuk hebt, doe voorzichtig en rust een beetje uit. Zo kun je er weer fris tegenaan op 9 maart.

Na deze time-out, kan iedereen weer door. Misschien wel op weg naar een kampioenschap, of weg van die vervelende laatste plaats, of nu wel eens meer dan een bepaald aantal doelpunten scoren. Het is altijd goed om doelen te stellen, welke deze ook zijn. Het geeft richting aan waar je naar toe gaat en je kunt bedenken hoe je er gaat komen. Mocht je kampioen worden of op het veld al zijn geworden, dan kun je je met je team opgeven voor de kampioenenparade op het bordes van de Ziggo Dome. Hoe gaaf is dat, voor een vol plein met toeschouwers staan die de Korfbal Leaguefinale komen kijken. Daarna mogen jullie dan natuurlijk ook naar binnen om de juniorenfinale en de grote finale van het Nederlands Kampioenschap te bekijken. Tickets zijn te koop in de webshop en uiteraard ook weer in combinatie met de bus.

Over kampioenen gesproken, voor Valto 1 is het nog niet zover. Hoewel sommigen al denken dat we er zijn, moeten er echt nog wel een paar wedstrijden gewonnen worden, zoals uit tegen ZKV na de time-out en daarna thuis tegen Excelsior. Als we winnen bij ZKV, dan heb ik via een rekenwonder begrepen dat we kampioen kunnen worden, als we die week er na winnen, of gelijk spelen, of verliezen met maximaal 11 verschil, of verliezen met 12 verschil en Excelsior er niet meer scoort dan 28. Ik heb het niet nagerekend, maar het zal kloppen. Mocht dat zover zijn, dan verwachten we natuurlijk iedereen die kan komen op en om de tribunes in de Vreeloohal.

Waar we zeker op kunnen rekenen is de deelname van Rick als scheidsrechter tijdens het WK van onder 19 in Leeuwarden dit jaar. Een mooie erkenning voor hem en een leuke reden om eens naar Friesland te rijden om daar te gaan kijken. Het WK wordt gespeeld van 19 tot en met 21 april.

Tenslotte, ik zeg het vaker, zijn er veel activiteiten de komende maanden. Zorg dat je weet wanneer ze zijn en of je mee wilt doen of niet. Zo had je je tot en met zondag op kunnen geven voor het trainingsweekend. Mocht je toch nog een dagje of nachtje willen komen, neem dan even contact op met Arco. Wellicht kan er iets geregeld worden. Wil je nog mee op het Melior Jeugdweekend? Er zijn nog twee plekjes vrij voor een super gaaf weekend in mei. En wil je iets goeds doen voor de club, help dan mee tijdens de AdFysio Giga Kangoeroedag, het Priva Schoolkorfbaltoernooi, het WK 2-tegen-2 en/of als kers op de taart het NK veldkorfbal op 22 juni aanstaande! Een inschrijfformulier voor vrijwilligers is te vinden op https://ckv-valto.nl/nk-veldkorfbal/.

Alvast een hele fijne time-out gewenst!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.