Vergaderen

 
Vergaderen is op zich niet erg, het hoort er bij, je moet in gesprek blijven om elkaar op de hoogte te brengen, informatie die nodig is te delen en discussies te voeren. Maar soms komt het allemaal tegelijk en dan is het even schakelen. Verschillende samenstellingen, verschillende doelen, verschillende belangen. Afgelopen week waren daar het Liers Sport Overleg met de sportclubs uit De Lier en het regio-overleg van de korfbalclubs uit, jawel, de regio.
 
Dit keer twee regio’s in verband met de aankomende Haagse Korfbaldagen. Bondsraadslid Erik zit dit overleg voor en kan mooi vertellen wat er in de Bondsraad wordt besproken en besloten. Dit is het hoogste orgaan van de korfbalbond, het bestuur van de bond legt hier verantwoording aan af. Het is vergelijkbaar met de Algemene Ledenvergadering die bij als club hebben. Na de afgelopen Bondsraad was onder andere het 4-korfbal definitief en was ook de strategie en het jaarplan helder. Dat is iets waar wij als club veel aan kunnen hebben. Het is de richting die het KNKV en dus het korfbal op gaat de komende jaren. We kunnen daar wat van vinden en we kunnen er die zaken uithalen die we zelf kunnen gebruiken. In dit regio-overleg kunnen we ook onze feedback kwijt. Deze neemt Erik mee naar de Bondsraad. Het werkt dus twee kanten op.
 
In het Liers Sport Overleg worden verschillende zaken besproken die de sportclubs uit De Lier aangaan. Van acties die ze doen tot sporthalaangelegenheden. Maar ook zaken die de politiek raken en het uitwisselen van kennis en ideeën. En dat kan heel waardevol zijn, waarbij een dergelijk overleg vrij uniek is als je naar andere kernen of gemeenten kijkt. Daarnaast is het een promotor voor sport, want de sportmarathon wordt door het LSO georganiseerd. Zowel voor de jeugd eind december, als voor de volwassenen begin juni. Mede hierdoor kunnen de verenigingen zich presenteren en kunnen de deelnemers kijken wat ze leuk vinden. Een goede zaak dus, want kinderen horen te sporten, als ze kunnen.
 
Dat brengt me op de Wintertijd Challenge, met een bootcamp voor de jeugd aan het begin van de avond en waterkorfbal voor de volwassenen in de avond en nacht. Alles om aandacht te vragen voor het goede doel Spieren voor Spieren en daar ook geld voor in te zamelen. Want sommige kinderen zouden wel heel graag willen sporten, maar kunnen het niet. Nog niet. We hopen met deze actie dat er een moment komt dat spierziekten beter kunnen worden behandeld of nóg beter, kunnen worden voorkomen. In de nacht van 28 op 29 oktober is deze challenge. Teams kunnen zich nog opgeven en doneren kan ook volop.
 
Gelukkig zijn er veel meer kinderen die wél kunnen sporten. En hoe. Er zijn wederom een stel kampioenen te feliciteren. Geweldig gedaan Valto B2 en E2! Valto B1 was al kampioen, maar met een naar smaakje. De verliespartij van vorige week werd meer dan goedgemaakt met de 26-8 overwinning van afgelopen zaterdag. Er zijn nog andere teams in de running voor het kampioenschap, heel veel succes de komende week!
 
Dat is meteen het laatste officiële speelweekend op het veld. Er is nog een inhaalweekend, maar de meeste teams zijn klaar en we maken ons op voor de zaalperiode. Dat betekent dat we te gast zijn bij onze vrienden van Optisport en eigenlijk mag het niet uitmaken ten opzichte van ons eigen onderkomen, maar vooral als gasten gedragen we ons natuurlijk voorbeeldig. Dat houdt in dat we netjes omgaan met de spullen, niet in de berging gaan spelen en de kleedkamers keurig achterlaten na gebruik. Mocht je daarentegen een kleedkamer tegenkomen die niet schoon is, een berging  vol rommel zien of iets anders wat niet zo hoort, geef dat dan netjes aan bij de balie of de bar.
 
Op die manier maken we ook van deze periode een feestje en betekent deze nieuwe ronde ook nieuwe kansen. Zet hem op, maak er wat moois van, veel plezier en ook veel succes! Eén ding is zeker, de regen en wind van de afgelopen weken buiten, hebben we binnen niet :-)
 
Tenslotte de vergaderingen van deze maand, ik pik er twee uit. Maandagavond 9 oktober de maandelijkse bestuursvergadering. Heb je iets wat we zouden moeten bespreken? Geef het door. En maandagavond 23 oktober de halfjaarlijkse ledenvergadering, waarin we de resultaten van het afgelopen jaar en de begroting voor de komende jaren presenteren. Kom ook en blijf daarmee op de hoogte van wat er binnen de vereniging speelt en waar we naar toe gaan. En er worden twee nieuwe bestuursleden gekozen en daarmee twee bestuursleden uitgezwaaid. Tot dan!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.