Viva la Villa

Wat was het afgelopen zaterdag een topdag!  Voor sommigen begon hij vroeg, maar door het toen al lekkere zonnetje was het prima te doen. Er zou de hele dag wel een bui in de lucht hangen, maar uiteindelijk in Delft aan de grond komen heb ik van een aantal Valto 5 spelers mogen vernemen. De natte onderbroeken waren echter snel weer droog als je op het terras, dan wel langs de lijn plaats zou nemen.

Daar eenmaal gesettled, was het genieten van wat er zich in en om de kantine, onze Villa Valto, afspeelde. Sowieso kan ik nog iedere dag genieten van onze accommodatie. Belangrijk als thuishonk, gezellig qua inrichting en met mooie faciliteiten. En afgelopen week werd de buitenkant en terras weer eens flink schoon gemaakt door sponsor JG Sproeibedrijf. Hoewel het binnen natuurlijk altijd beter kan, krijg ik nog iedere week complimenten over de inrichting en sfeer die het met zich meebrengt. Het past bij Valto en haar leden. En wat het nog mooier maakt is dat het door onszelf is gerealiseerd, uiteraard met een beetje hulp destijds.

Als je wat rondkeek, zag je van alles gebeuren. Wedstrijden, spelende kinderen, trotse ouders, fanatieke volwassenen, relaxte vrienden en aan het einde van de middag een vol terras, gezellige drukte met een lekkere dagschotel in een prima zonnetje. Maar je zag ook een aantal kampioenen voorbij komen. Na Valto E1, werden Valto D3, C2, B2 en A2 deze week kampioen. Van harte gefeliciteerd! Nog meer blije gezichten en trotse ouders. We gaan jullie komende einddag weer huldigen, jullie hebben het verdiend. En misschien komen er nog meer bij …

… want ook te zien was Valto 1. Onze Lierse Trots (net als alle andere teams overigens) speelde namelijk weer een heerlijke wedstrijd. In de zon, met veel publiek en de harde kern die er weer een feestje van maakte en er mede voor zorgde dat winst werd binnengehaald. Publiek is en blijft van groot belang, een dipje in de wedstrijd wordt het snelst omgebogen naar een piek door de aanwezigheid en aanmoedigingen langs de kant. Daarom vraag ik jullie allemaal, als je zelf niet hoeft te spelen, als je zaterdagmiddag zin hebt in een oranje feestje … bestel een kaartje voor de bus, kom in het oranje, neem je sjaal mee (of koop er eentje in de webshop), smeer die keel en stap in, want zaterdag zou wel eens de boeken in kunnen gaan als een memorabele dag. Zo’n dag waarvan later wordt gezegd “Daar had je bij moeten zijn”.

Tenslotte nog even aandacht voor twee mooie Villa-Valto-momenten. De eerste tijdens de einddag. Geef je nog snel op voor de BBQ door jouw menu in de webshop te bestellen en ook voor het duo-schot-toernooi, via het inschrijfformulier op de site. Aanmelden kan tot 3 juni! Daarnaast het NK voor B-jeugd waarmee we ons Villa-seizoen afsluiten. Valto organiseert dit toernooi en we hebben daar wat hulp bij nodig, kijk op de intekenlijst in de hal, in deze Bijblijver en op de website voor wat jou leuk lijkt om te doen. Er is van alles wat. Ben je nog te jong, maar wil je wel iets leuks doen tijdens het NK bij Valto? Dan kun je je nog inschrijven voor de clinics (gratis) gegeven door coach van Valto 1 Marrien Ekelmans en een aantal selectiespelers. Daarvoor en daarna kun je lekker springen op de luchtkussens in de sporthal of de wedstrijden kijken. Het wordt één groot feest.

Wat kan het leven toch mooi zijn, laten we het (be)leven!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.