Volle zalen

We hebben een drukke week achter de rug. Er was genoeg te doen in en om de Villa en zelfs daarbuiten. Natuurlijk de reguliere trainingen en wedstrijden, maar er was ook de algemene ledenvergadering op maandag, het Oktoberfest op zaterdag en het EK korfbal op zondag. En hoewel we bijna naar de zaal gaan, staan de volgende evenementen al weer op stapel. Daarnaast blijven veel teams actief in de weken dat er geen competitie is, zoals afgelopen zaterdag met een aantal oefentoernooitjes, diverse trainingen die gewoon doorgaan en de oefenwedstrijden in de zaal die er aan komen.

Zoals gezegd hebben we vorige week maandag tijdens de ALV teruggekeken. En ook vooruit. In een volle zaal en dat is mooi om te zien. Ik zag een aantal nieuwe gezichten en ook een aantal ouders van jeugd was aanwezig. We hebben gezien dat we een mooi jaar achter de rug hebben, met onder andere prima cijfers op PR & Marketing vlak. We zijn veel in beeld, zowel op papier in de lokale en regionale bladen, als op televisie waar samenvattingen van onze thuiswedstrijden nog wel eens worden uitgezonden. Daarnaast zal het huidige seizoen hopelijk hetzelfde brengen en meer! Want het NK korfbal zal best wel wat publiciteit gaan genereren voor onze club. Tenslotte kregen de aanwezige leden te horen hoe het precies zit met de nieuwe kleding. Alles is in bestelling en wordt geleverd in de week voor All Day Valto op 17 november.
Op het gebied van Technische Zaken hebben we het ook niet verkeerd gedaan. Arbitrage, Fit&Fun, Otlav/VakkieV en ook de teams hebben mooie dingen laten zien en we hopen dat dit seizoen vol te houden. In vergelijking met vorig seizoen rond deze tijd, wanneer de teams echt compleet zijn, zien we een mooie groei van aantal teams en leden. We hebben zelfs het 400e lid officieel mogen verwelkomen. De vorige keer dat we een lid op deze manier mochten verwelkomen was exact 12,5 jaar geleden. We zijn inmiddels 100 leden verder!
De financiële rapportage was degelijk voorbereid en zag er goed uit. Net als vorig jaar een aantal incidentele meevallers en we hebben ook wat investeringen kunnen doen. Voor dit seizoen is de ledenvergadering akkoord gegaan met de verbouwing van de toiletten. Dit is al wat langer een wens van velen en daar wordt nu dan ook echt gehoor aan gegeven. Het is nodig en we gaan er wat aan doen. Tenslotte heeft de kascontrolecommissie geen gekke dingen gevonden in de boekhouding, hebben we meteen een nieuw lid aangesteld en is iedereen akkoord gegaan met de cijfers en de begroting.

Na de uitreiking van het ere-kleinood voor bewezen vrijwilligersactiviteiten de afgelopen jaren (dat gaat ver terug en dient als aanmoediging voor een ieder), heeft het bestuur de plannen en aandachtspunten voor het nieuwe seizoen en daarna toegelicht. Belangrijk daarin zijn (naast de verbouwing en enkele andere investeringen) de herinrichting van het sportpark waar de gemeente Westland een onderzoek naar doet, het niet toestaan van alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar, het NK korfbal 2018 en 2019 en de groei van de vereniging, zowel kwalitatief en kwantitatief. We groeien al decennia en door de natuurlijke groei van De Lier (nieuwbouw) zal dat zeker nog doorgaan, dan wel toenemen.

Een volle zaal was het ook tijdens het Oktoberfest afgelopen zaterdag. Met prachtig weer in en om het veld, mooie wedstrijden en een BOB-alcoholcontrole bij de uitgang konden de schnitzels niet worden aangesleept en zaten de biertafels meer dan vol. En passant werden er nog wat Grote Clubactie loten verkocht en ging de maaltijd langzaam over in feest. De lederhosen werden uit de kast gehaald en passende muziek klonk uit de speakers. Laten we dit feestje zien als een voorproefje van het grote Valto Feest op 24 november, wanneer de loods van hoofdsponsor Martin Stolze wordt omgetoverd tot feestzaal en De Lier en omstreken weer kan genieten van band en DJ. Kaarten zijn er nog altijd, maar wees er snel bij! Voor je het weet is de zaal vol en grijp je mis.
Na een kort nachtje van zaterdag op zondag, was het de laatste dag van het weekend tijd voor korfbal op internationaal niveau. In Heerenveen vond namelijk de finale plaats van het EK korfbal. Hoewel de nummer 1 al te voorspellen is, verwachtten we daar wel super dynamisch en snel spel en een mooie show. Die kregen we ook zeker wel en hoewel Duitsland de eerste helft enigszins bij kon blijven, was het de tweede helft gedaan. Je had het overigens ook live bij de NOS kunnen zien. Maar dan had je de strijd om plaats 3 en 4 gemist. En die was mooi! Sowieso waren onze Duitse buren al een verrassing in de finale, maar de uiteindelijke strijd om brons en de winst van Portugal op België daarin was wellicht het meest bijzonder. Al met al een mooie ervaring en tegelijkertijd nog wat ideeën kunnen opdoen voor ‘ons’ NK. In ieder geval de volle zaal. Laten we de tribunes op ons veld ook zo vol zien te krijgen!
Overigens, mocht je er vorige week maandag niet bij zijn geweest en je mist wat namen die in het stukje hadden kunnen staan, zorg dan dat je er de volgende keer wel bij bent, dan weet je alles van wat er speelt, wat we van plan zijn en wie daar verantwoordelijk voor zijn. En een stukje van die verantwoording kun jij ook dragen. Je kunt vragen stellen en meebeslissen. Ook voor je kinderen. En na afloop kun je gezellig wat blijven drinken. Tot volgend jaar. Voor nu een fijne vakantie gewenst!
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.