Valto 2 bindt ook EKVA 3 aan de zege kar

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Met de wedstrijd van vorige week nog vers in het geheugen, moest er vandaag aangetreden worden tegen het ongekende EKVA 3 uit Almere. Dit moest dan wel zonder de geblesseerde Pieter en afwezige Ruben gebeuren. Het zal ook niemand ontgaan zijn dat Hugo in pak één langs de lijn stond. Dit omdat hij maar één helft aanwezig kon zijn i.v.m. een bruiloft waar zijn aanwezigheid gewenst was. De open gevallen plaatsen binnen de lijnen werden ingevuld door Niels K en Michiel. EVKA 3, bestaande uit voornamelijk oud eerste spelers, nam brutaal een 0-2 voorsprong voordat Lisanne voor Valto de score opende. Tot de 3-3 tussenstand stonden de gasten aan de goede kant van de score, maar daarna trok Valto de wedstrijd naar zich toe. Vera en Lisanne zorgden voor het eerste verschil van twee, maar daar hadden de gasten nog een antwoord op. Dit was echter de laatste keer dat zij konden aanhaken en maakten Ron en Lisanne het verschil drie, wat we zouden vasthouden tot de rust. Deze werd ingegaan bij een 9-7 tussenstand.

Na de rust was Hugo naar zij feestje vertrokken en nam Petra zijn plaats in op de bank. Valto kwam scherp uit de kleedkamer en wist via twee treffers van Ron voor het eerst het verschil op vier te brengen bij 11-7. Na de 12-8 van Niels kwam Thijs binnen de lijnen op de plaats van Ron. Niet veel later was Thijs zijn tegenstander te snel af en kon hij via een doorloop de marge verder vergroten. Niet veel later mocht hij de door Sanne verkregen strafworp verzilveren en gingen we met een 14-8 voorsprong aan het laatste kwartier beginnen. EKVA zou even later hun derde doelpunt in de 2e helft scoren, waar Valto het verschil almaar groter maakte. Na de doelpunten van Lisanne en Thijs was het verschil al opgelopen naar 16-9 en was de wedstrijd wel gespeeld. De gasten probeerden nog wel om wat terug te doen, maar Valto speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Ondanks de geïmproviseerde samenstelling werd ook deze wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk binnen gehengeld. Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd met als tegenstander Velocitas 3, wat als enige uit de poule ook al twee winst partijen achter hun naam heeft staan. Kom dus allemaal op tijd naar Valto volgende week om Valto 2 naar een overwinning te schreeuwen, waarmee zij dan alleen de koppositie zullen innemen. Pieter zal er dan nog niet bij zijn, want zijn enkelblessure is toch wel serieus en het zal nog wel enkele weken duren voor hij weer speelt.

We zien elkaar om 14:00 uur langs de lijn, Arno van Leeuwen.