Wind

Het zal niemand ontgaan zijn, één stap buiten de deur dit weekend en de kans was groot dat je werd weggeblazen voor de harde wind, soms stormachtig. Op dat soort momenten ben ik altijd maar wát blij dat we een zaalseizoen hebben. Droog en vooral zonder windvlagen, wat er voor zorgt dat de scores meestal niet lager, maar juist hoger zijn. Het spel is sneller en explosiever, of misschien lijkt dat zo. Desondanks kijk ik toch ook wel weer uit naar de tweede helft van de veldcompetitie. Buiten, zonnetje, frisse lucht, eigen kantine en de gezelligheid die daarbij hoort. Nog even geduld, over een kleine maand is het zover.

Eerst het zaalseizoen maar afmaken. Ook daar toch soms wat wind te bekennen. Tegenwind wel te verstaan. Het zit niet altijd mee. Afgelopen zaterdag stond een aantal wedstrijden op mijn menu, te beginnen met de B2 die knap stand hield tegen Twist B1. In de heenwedstrijd werd er nog dik verloren, zaterdag was het de B2 die een goed opgebouwde voorsprong niet meer uit handen gaf. Helaas moest de A2 haar meerdere erkennen in koploper ALO A1 in de wedstrijd die volgde. Flinke tegenwind dus.

Ook voor Valto 8 dat daarna mocht aantreden en die ik vanaf de kant en vanuit het veld heb mogen zien spelen. Een invalbeurt om even warm te draaien voor mijn eigen wedstrijd zeg maar. Nou, dat vond mijn geest prima, alleen het lichaam liet zondagochtend weten daar niet heel erg van gediend te zijn. Hoewel het gedurende de dag wel weer beter ging. Het zal de gewenning wel zijn, ik blijf dus zeker beschikbaar voor een invalbeurtje, mocht het nodig zijn en uitkomen. Overigens werd ook hier tegen de koploper niet gewonnen, helaas.

Valto 9 won daarentegen wel, waar bij KCC nog werd verloren, was het nu vooral onze doelpuntenproductie die op peil bleef. Na een matige start zien we zeker progressie en als we zo blijven spelen is in al het positivisme een derde plaats zeker haalbaar. Die plek 3 was een plaag voor onze nummer 1 zaterdag, mijn laatste wedstrijd van de dag was die van het eerste in Zaandam. Na een korte douche en een klein uurtje rijden zat ik tussen nog een aantal meegereisde fanatieke supporters op de tribune. Na een aardige eerste helft mét voorsprong waren er twee zekerheidjes: Valto 1 gaat wel winnen, maar zou geen kampioen worden die dag. Excelsior deed namelijk wat in lijn der verwachting lag en wist te winnen van Rapid. Zoveel was in de rust duidelijk geworden. Hoe anders was het voor ons vlaggenschip. Geen wind in de zeilen, maar fors tegen. Het was niet Valto wint, maar Valto wind. Van voren zeg maar. We verliezen jammerlijk van ZKV, een beetje van onszelf, zeker niet van de scheidsrechter. Ik herhaal: niet.

Een volle dag was het dus. Volgende week nog nét iets voller, wanneer onze oudste eindelijk (volgens haar) weer mag spelen na vier weken rust en ook onze jongste het veld mag betreden voor zijn eerste wedstrijd. Een oefenwedstrijdje op weg naar het veld, waar het echte werk begint. Ik hoop dat hij niet net zo zenuwachtig is als ik. Ik houd jullie op de hoogte. Ga nu overigens ook de dilemma’s meemaken, want ze spelen tegelijkertijd. Keuzes, keuzes, keuzes. Maar wel heel leuk. Dank aan Erik voor de coördinatie tot nu toe en ook aan Romeo en Koert die coach willen zijn van deze prachtige nieuwe aanwinst, de F4!

Was dat het dan? Nee, toch niet. Ik schrijf ongeveer iedere week wel wat er allemaal aan zit te komen qua acties en evenementen. Jullie kunnen dat allemaal terugvinden op de website onder Actueel > Agenda. Deze week toch een drietal even uitlichten. De lopende acties. Belangrijk voor onze club en we doen het op zo’n manier dat er een WIN-WIN in zit.

Te beginnen bij de potgrond. Al best wat zakken verkocht via de webshop (voel het gemak), maar het kan nog meer (wij houden er een leuk zakcentje aan over) en het beste moet nog komen (je hoeft niet te sjouwen en je hebt waarschijnlijk toch potgrond of tuinaarde nodig, want de lente komt er aan). Dan het Scorebord Diner. Wederom zeer gemakkelijk te bestellen via de webshop (wij maken het leuker én makkelijker) en geef toe, je wilde toch binnenkort nog een keer uit eten (met je partner, vrienden of zoals wij met heel Valto 9) en het is eten en drinken voor een vaste prijs (maar dus ook een scorebord voor veld 2 als resultaat). Tenslotte het project BANKIE, ook hier weer zeer gemakkelijk via de webshop te regelen (vanaf je luie bankie) en als genoeg mensen een bankje doneren via deze weg, is er zometeen plek zat langs de kant van ons veld om te supporten (iedereen een fijne zitplaats).

Laten we met elkaar voor zorgen voor de wind in de rug, want zoals een wijs mens ooit zei: “Zonder wind kan de molen niet draaien”. En tot slot even over zaterdag, het wordt weliswaar geen kampioenswedstrijd voor Valto 1, maar jullie steun is zeker gewenst. De wind zal uit een andere hoek moeten waaien en jullie kunnen daarbij helpen. Dus tot zaterdag!

Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.