Zomerse gedachten op een winteravond

Eén van de leuke dingen aan Nederland vind ik het klimaat. In de zomer is het (meestal) warm, in de winter is het (meestal) koud en tussen deze twee seizoenen is er (meestal) regen, wind, hagel, storm, mist of een combinatie daarvan. Het sleutelwoord dat ons land hierbij het meeste typeert staat tussen de haakjes (meestal). Wisselvalligheid is dan ook een typisch Nederlands woord. Niet voor niets was het in november nog een beetje zomer en was er nog geen twee weken later de eerste vorst met de (bijna) primeur van de Lierse ijsbaan.

Zo reed ik afgelopen week op een gure woensdagavond, met -2°C door de natte sneeuw naar Lexmond, om daar een informatieavond bij te wonen over beachkorfbal. Je leest het goed, een groter contrast is er bijna niet en dat maakte het ook wel weer leuk. De avond werd gehouden in het beach house bij LKV Het Bosch, een relatief kleine korfbalvereniging met naast een grasveld ook twee ‘zandvelden’ in bezit. De invulling van de avond werd verzorgd door Arjen Godthelp die als gastheer vertelde over hoe zijn club een beachkorfbalvereniging is geworden en wat daarbij komt kijken. Barry Schep, oud international en promotor van deze nieuwe tak binnen het korfbal vulde hem daarbij aan met een terugblik op het afgelopen seizoen en vooral ook vooruit keek.

Ik hoor je denken, wat hebben wij hier aan? Welnu, misschien helemaal niets. Maar ik denk dat het nooit verkeerd is om vernieuwingen in de sport te bekijken en te volgen. Er zijn een aantal interessante zaken die het beachkorfbal met zich meebrengt. Zo wordt het gespeeld in de zomerperiode die normaal korfbalvrij is. Voor veel mensen heel fijn om even op adem te komen, voor anderen juist een tijd om in beweging te blijven op een andere manier. Door het extra aanbod kan het meer leden binden of juist behouden en door de snelheid en uitstraling is het goed voor het imago. En het schijnt ontzettend leuk te zijn om het te doen. Met de ambities van het KNKV voor de komende jaren een, in mijn ogen, logische stap om daar aandacht aan te besteden.

Dit jaar is er weer een NK outdoor met bijbehorende voorrondes, zijn er clubs die toernooien organiseren en staat beachkorfbal op de agenda van de City Beach Tour die in verschillende steden beach evenementen organiseert. Hoewel de kortste dag nog moet komen, verheug ik mij stiekem al op de langste dag. Ik heb zomaar het vermoeden dat we nog veel van deze sport gaan horen. Wat mij betreft is dat alleen maar positief!

Wil je meer weten over beachkorfbal, vraag het mij (@jjelenbaas) of kijk op www.beachkorfbal.nl.

Namens het bestuur,

Jan Jaap Elenbaas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.