15 treffers genoeg voor de overwinning op KCR

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Met de zure nederlaag van zaterdag nog vers in het geheugen moest het vlaggenschip van VALTO dinsdagsavond al weer aantreden voor de Zuidholland Korfbalcup. Tegenstander was deze keer overgangsklasser KCR uit Ridderkerk. Boodschap aan de spelers was om vooral een goede wedstrijd neer te zetten, waarin het resultaat onbelangrijk was. Naast Frank bleef vanavond ook Judith op de bank. Beiden zijn herstellende van een blessure en zijn zaterdag belangrijker dan in deze bekerwedstrijd. Na kort oponthoud omdat één van de korfbalpalen even opgelapt moest worden door een handige VALTO vader werd de wedstrijd gestart onder leiding van scheidsrechter Eijgeraam. De eerste aanval werd gevormd door de zusjes de Raadt met Laurens en Kevin. Het verdedigingsvak bestond uit Naomi, Zané, Bart en Mees. Zij mochten de eerste zeven minuten aardig aan de bak, want het wilde bij beide ploegen maar niet lukken om de nul van het bord te schieten. Toen Laurens het voorbeeld had gegeven lukte het ook direct in de volgenden aanval van KCR om de stand weer gelijk te trekken. Het had even geduurd, maar nu was de deksel wel van de korf en wist Bart met twee treffers het eerste gaatje te slaan. KCR maakte even later de aansluiting weer uit een vrije bal, maar in de volgende vijf minuten wist VALTO met vijf doelpunten op rij een 8-2 tussenstand op het bord te zetten. In de resterende tien minuten zou VALTO het verschil consolideren en werden bij 11-5 de kleedkamers opgezocht.

De coach van KCR zal wel het één en ander te vertellen gehad hebben, waar Marrien alleen maar hoefde te zeggen,” ga zo door”. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan, zou aan het eind van de wedstrijd blijken. VALTO begon de tweede helft nog wel scherp met de 12-5 van Laurens in de eerste minuut, maar daarna volgde toch weer een doelpuntloze periode van acht minuten voor VALTO. Na tien minuten speeltijd werd het even stil in de Vreeloohal toen Iris zich gillend van de pijn liet vallen. Na een uitvoerige check van Danny verliet zij gelukkig “lopend” het veld. Haar plaats werd ingenomen door Lisanne en ging de jacht op doelpunten weer verder. KCR wilde zich, ondanks dat Bart er intussen 13-6 van had gemaakt, nog niet gewonnen geven. De wissels die er in de eerste helft waren ingebracht, verlieten het veld weer en de eerste keuze kwam weer binnen de lijnen. De VALTO aanvallen stokte weer een periode van zeven minuten, waarin regelmatig aanvallen verloren gingen zonder een schot op de korf te lossen. Plaats fouten en onderlinge misverstanden waren hier de oorzaak van en daar maakten de gasten gebruik van. De voorsprong van zes werd teruggebracht naar 13-10 toen Bart de doelpuntloze periode doorbrak. Het geloof was echter weer helemaal terug bij KCR, dus schakelden zij een tandje bij voor de laatste zeven minuten. VALTO ging aanvallend intussen toch wel door de ondergrens heen. Niets lukte meer en de misverstanden stapelden zich op. Gelukkig deed de verdediging er alles aan om KCR van scoren te houden, maar toch kregen zij in de laatste minuut weer de aansluiting bij 14-13. Het doem scenario van zaterdag leek zich te gaan herhalen, maar nu maakte VALTO wel de juiste keuzes en speelde de schotklok zo ver mogelijk uit. De Ridderkerkse verdediging zag de tijd wegtikken, waardoor er voor de gelijkmaker wel erg weinig tijd overbleef. Door de bewuste overtreding die zij maakte, kreeg VALTO, met nog 35 seconden op de klok, een strafworp mee.

Het was aan Bart om deze kans om de wedstrijd in het slot te gooien te verzilveren. Hij hield het hoofd koel en maakte het gaatje weer twee. De verdediging was de overwinning te vroeg aan het vieren, want KCR mocht eigenlijk te gemakkelijk aanleggen om weer de aansluiting te maken. Er restte echter nog maar 22 seconden, dus kon VALTO de wedstrijd uitspelen zonder een schot te lossen. Dankzij de prima fase in de eerste helft heeft VALTO de wedstrijd naar zich toe weten te trekken. In de tweede helft zakte het spel naar een bedenkelijk niveau en werd er maar viermaal gescoord door de thuisclub. Het verschil was gelukkig in de eerste helft groot genoeg en werd er met slechts 15-14 gewonnen. VALTO gaat dus door na de kwart finale van de Zuidholland Korfbalcup en treft daarin 2e klasser KOAG. Dat wordt dus een uitwedstrijd op een door de weekse avond in de “Groene Wetering” in Krimpen aan de IJssel. Voor Kevin een weerzien met zijn oude vereniging, waardoor het nu al een speciale wedstrijd is. Deze zal ergens begin januari gespeeld worden. Voor VALTO 1 staar er nu nog één wedstrijd op de agenda, waar de rest van de poule al met kerstreces is. Veel teams van VALTO hebben ook geen wedstrijd, dus hoop ik dat veel supporters de weg naar “het Veerhuis” in Oud Gastel zullen nemen om ons vlaggenschip in deze belangrijke wedstrijd naar de overwinning te schreeuwen.