VALTO laat zich niet verrassen door Juliana

Sponsor: Martin Stolze B.V.

Na de nederlaag van vorige week met een toch wel heel bittere nasmaak voor iedereen die VALTO een warm hart toedraagt, werd er afgelopen dinsdag zonder Frank en Judith weer een prima wedstrijd neergezet voor de Zuidholland Korfbalcup tegen overgangsklasser KCR. Vandaag ging het echter weer om de punten en als VALTO de aansluiting met de top wilde behouden moest er gewonnen worden van promovendus Juliana in Oud-Gastel. Een flinke schare publiek was achter het vlaggenschip aan gereisd om hen te steunen in deze belangrijke wedstrijd. Van andere tegenstanders hadden we gehoord dat Juliana een moeilijk te bespelen tegenstander is en o.a. Fortis en Vriendenschaar hadden pas in de slotfase van hun wedstrijden het verschil gemaakt met Juliana. VALTO moest dus scherp beginnen en direct het initiatief pakken.

Met Frank en Judith weer binnen de lijnen begon Frank weer met Bart, Naomi en Iris in de aanval. Kevin begon op de bank dus Mees, Laurens, Judith en Zané vormden de verdediging. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mosterdijk schoot VALTO uit de startblokken. De verdediging zette veel druk, waardoor de thuisploeg al snel balverlies leed. De wedstrijd was nog geen 25 seconden oud toen Noami voor VALTO de nul van het bord schoot. Toen er na vijf minuten al 0-5 op het scorebord stond besloot Juliana een time out te nemen. Zané zou de voorsprong voor VALTO nog vergroten naar 0-6 voordat ook Juliana de score zou openen. Met een schot en een meegekregen strafworp wist Juliana de achterstand te verkleinen naar 3-7. Met om en om scoren werd in de vijftiende minuut de 4-9 tussenstand bereikt. De VALTO verdediging wist de tegenstander steeds goed naar buiten te dwingen, waardoor zij vooral van ver moesten schieten. In de volgende twee minuten vielen in eens al deze schoten binnen, waardoor Juliana het verschil terugbracht naar 7-9. Nu sloeg toch weer een beetje de paniek in de verdediging van VALTO en kreeg de thuisploeg hun tweede strafworp mee. Marrien besloot op dit moment ook een time out te nemen, maar de strafworpnemer liet zich niet van de wijs brengen en zorgde voor de aansluiting. Bart zorgde echter in de volgende aanval er met zijn afgeronde doorloop voor dat VALTO weer wat lucht had. De 8-11 werd even later in de zoemer binnen geschoten door Judith, maar nog in dezelfde minuut wist Juliana ook weer de korf te vinden. VALTO ging de aanvallen zorgvuldiger opzetten en de verdediging hield de deksel op de korf. Frank en Bart zorgden er voor dat VALTO met de 9-13 ruststand de kleedkamer kon opzoeken.

Bij het begin van de tweede helft was de scherpte bij VALTO even weg, waardoor de thuisploeg in de derde minuut als eerste scoorde. VALTO liet Juliana echter niet meer dichterbij komen en hield het verschil drie à vier doelpunten. Halverwege de tweede helft had VALTO de scherpte weer even terug en wisten Judith, Bart en Frank het verschil weer terug te brengen naar zes bij 12-18. Marrien was intussen al begonnen met wisselen. Judith had al een keer het veld verlaten voor Sanne, omdat zij weer last van haar blessure kreeg. Laurens maakte, naar later zou blijken, met nog ruim negen minuten op de klok het laatste doelpunt voor VALTO toen hij de 12-19 binnen schoot. Ook Juliana bracht nu verse spelers binnen de lijnen en dat bleef niet zonder gevolg. Een dame was koud binnen de lijnen en schoot bij het eerste balcontact de laatste treffer van de thuisploeg binnen. De 13-19 tussenstand die nu op het scorebord stond zou ook de eindstand worden. Beide ploegen kregen het in de resterende acht minuten niet meer voor elkaar om een doelpunt te maken. Het aanvalsspel van VALTO werd rommelig en er werd onnodig balverlies geleden. Maaike werd nog binnen de lijnen gebracht en ook Judith kwam nog terug in een poging de voorsprong nog te vergroten, maar het mocht allemaal niet baten.

Het Lierse publiek had ruimschoots gehoor gegeven aan de oproep om achter het vlaggenschip aan te reizen en werden getrakteerd op een goede eerste helft. Het tweede deel was helaas weer minder met maar zes doelpunten. VALTO had echter vanaf het begin de tegenstander bij de strot en op een kleine dip na stond er de hele wedstrijd een ruime voorsprong op het scorebord. Een mooi begin van de kerstvakantie en met deze overwinning houdt VALTO de aansluiting met de top. Publiek echt heel fijn dat jullie er allemaal waren en we zien u allen graag terug op 6 januari als we het in onze Vreeloohal op nemen tegen de selectie van Albatros uit Zwijndrecht.

Voor nu allemaal fijnen feestdagen en dat 2018 u veel mooie dingen mag brengen.