Korfbal League Poule – Finale

Wie had dat gedacht? Voor alle halve finalisten een derde wedstrijd. Het maakt de competitie wel mooier, meer kijktijd, meer spanning en meer vermoeidheid misschien wel in de finale en niet voor één der partijen een voordeel. PKC/Vertom trok uiteindelijk thuis tegen TOP/LITTA aan het langste eind. En hoe. Het concept dat gewerkt had in de tweede wedstrijd, werd nogmaals uitgevoerd en pakte misschien wel beter uit dan verwacht. Een ruime overwinning was daar. Fortuna/Delta Logistiek had het lastiger, tegen KZ/Thermo4U werd het thuis lastig, met weinig doelpunten, maar wel een overwinning voor de club uit Delft.

En dan de finale. Niet in Ziggo, maar in Ahoy. Niet met duizenden toeschouwers, maar met een fractie. Tactisch, spannend en Nederland is weer een Nederlands Kampioen rijker, ditmaal won PKC van Fortuna in plaats van andersom. We zijn daarmee ook aan het einde gekomen van deze Korfbal League Poule. Wat de laatste wedstrijden, scores én bonusvragen hebben gedaan met de stand, dat zie je hieronder!

De uitslagen
De uitslagen van deze speelronde staan hieronder, een recap van de wedstrijden vind je op korfbal.nl en je kunt de wedstrijden nogmaals bekijken op eyecons.nl:

  • PKC/Vertom – TOP/LITTA (29-19)
  • Fortuna/Delta Logistiek – KZ/Thermo4U (22-15)
  • PKC/Vertom – Fortuna/Delta Logistiek (22-18)

De stand
Het uitzoekwerk is begonnen. Niet zozeer vanwege de wedstrijden en uitslagen, dat is allemaal goed vooraf ingevuld en makkelijk te achterhalen. Lastiger wordt het met de aantallen wedstrijden van Rick Voskamp, de gele en rode kaarten én de topscorers. Maar we denken alles op een rij te hebben. En hier volgen dan ook de resultaten!

Zonder de bonusvragen is er weinig verandering … de top 3 verandert iets, Wouter schuift een plaatsje op van 3 naar 2. Dat betekent dat Laura naar plaats 3 gaat en Hans op 1 blijft. Verder verschuift er iets in de stand, maar niet veel. Leuk daarom om te zien dat de bonusvragen toch wel wat opschudden. Niet voor iedereen leuk natuurlijk, maar de echte KL kenner onderscheidt zich hier toch wel van de rest … dus, wie gaat er uiteindelijk vandoor met de prijs, wie wordt de runner-up en wie wordt de nummer drie?

Eerst de bonusvragen.

Topscorer man
De meeste mannelijke doelpunten zijn gemaakt door Mick Snel én Nik van der Steen. We pakken de reguliere competitie als uitgangspunt. En daar bovenop telden we de doelpunten in de play-offs en finale. Mick stond bovenaan, samen met Erwin Zwart, echter Nik kwam verder en scoorde meer. De goals in de finale hebben hem uiteindelijk naast Mick gebracht. Beide heren kwamen uit op 76! Iedereen die één van de twee goed had, krijgt de bonuspunten. Dat waren er maar liefst 11.

Topscorer vrouw
De meeste vrouwelijke doelpunten zijn gemaakt door Sanne van der Werff. We pakken ook hier weer de reguliere competitie als uitgangspunt. Toen stond Celeste Split bovenaan (39). Alleen net iets minder wedstrijden en per wedstrijd geen grote aantallen. Sanne daarentegen begon behouden (30), maar begon toen eigenlijk pas met veel, heel veel doelpunten per wedstrijd. Celeste eindigde op 53 doelpunten, Sanne op een geweldige 62! Vooral de 8 doelpunten in de finale zorgden voor een behoorlijke eindsprint. Helaas voor de deelnemers hier geen punten, niemand had haar op het lijstje staan.

Meest scorende ploeg
De meest scorende ploeg is PKC geworden. Na de reguliere competitie hadden ze 292 doelpunten, maar omdat ze veel wedstrijden in de play-offs hebben gespeeld én de finale, is dat opgelopen tot 427! Fortuna op twee met 395 en TOP op drie met 373. Heel veel deelnemers hadden dit goed, het wordt wat veel om ze te noemen.

Minst scorende ploeg
De ploeg die het minste aantal doelpunten heeft gemaakt is KCC. Als laatste geëindigd in poule B met 184 doelpunten, net iets meer dan gemiddeld 18 doelpunten per wedstrijd. Thomas, Lisanne, Bram en Mike hadden dit goed.

Ploeg met het beste doelsaldo
Dat is PKC. En niet zo’n beetje ook: +125. Fortuna is een goede tweede: +92. Wie dit goed hadden? Heel veel deelnemers hadden dit goed, het wordt wat veel om ze te noemen.

Aantal gele en rode kaarten
We telden er 8 van de gele kleur en 0 van de rode kleur in de reguliere competitie. In de play-offs waren het er ook niet veel: 2 gele en wederom 0 rode kaarten. Dat brengt het totaal op 10 gele en 0 rode kaarten. Wouter en Myrte hadden het aantal gele kaarten goed (+10 bonuspunten!). MaaikeS, Kalle, Bart, Mark, Romee, Mike en Michiel hadden het aantal rode kaarten goed (+10 bonuspunten!). Niemand had zowel het aantal gele als het aantal rode kaarten goed.

Aantal wedstrijden gefloten door Rick Voskamp
Het mocht voor Rick en Marco helaas geen finale worden, dus de teller bleef steken op 12 wedstrijden. Dat waren er 8 in de reguliere speelronden en 4 in de play-offs. Er waren 4 deelnemers die dat goed hadden en de 10 extra punten verdienen: MaaikeR, Myrte, Laurens en Thomas.

Dan de winnaar. En dat is eigenlijk altijd weer hetzelfde: je speelt een wedstrijd, er doet een Dijkstra mee en die wint …

  1. WOUTER, heeft door zijn bonuspunten de koppositie gepakt. Strategisch sterk gespeeld. Op plaats 30 in ronde 4, maar uiteindelijk toch volgehouden in de gekozen lijn en een terechte winnaar. Van harte!
  2. Hans, heeft een tijdje mogen genieten van de eerste plaats, voelde zich al winnaar na de competitie, want had de play-offs aardig goed ingeschat. Helaas waren de bonuspunten niet wat hij ervan had gehoopt. Toch gefeliciteerd met plaats 2!
  3. Sydney, heeft veel bovenin gestaan, wist dus wat het was om constant achterom te moeten kijken, maar hield zich kranig en stevent af op plek 3. Een mooi resultaat!

Eervolle vermelding mag nog wel gemaakt worden voor Martijn. Hij heeft na ronde 1 alleen maar onderaan gestaan, maar in de laatste eindsprint toch nog drie plaatsen gestegen. Johan heeft helaas zijn lantaarn overgenomen.

# Naam Score
1 Wouter Dijkstra 408
2 Hans Ridder 402
3 Sydney Schol 350
4 Laura van der Eijk 346
5 Ilse Slaman 334
6 Petra Dijkstra 326
7 Maaike Slaman 321
8 Mark Tissink 304
9 Myrte Sevinga 299
10 Thomas Ris 298
11 Irma Koornneef 298
12 Bart de Vos 293
13 De Vijfjes 292
14 Bram Hanemaaijer 291
15 Mieke en Marco Stolze 286
16 Frank de Rijcke 277
17 Mike Boogaard 276
18 Rianca Aarts 274
19 Barry Schep 273
20 Thom Voskamp 267
21 Wesco van Weert 263
22 Jill Koornneef 261
23 Michiel van den Bos 255
24 Laurens Verbaan 252
25 Vera van der Eijk 244
26 Jonne van der Meer 241
27 Finne Elenbaas 239
28 Sheila Herbert 238
29 Pascal van Dijk 234
30 Maaike Ridder 233
31 Lisanne Onck 217
32 Fiona Rijsdijk 216
33 Mandy Herbert 215
34 Kalle Elenbaas 215
35 Romee Valstar 199
36 Martijn Dijkstra 192
37 Sjors van Dijk 190
38 Johan van der Meer 139
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.