Volle bak genieten

Het was weer een zonovergoten zaterdag. Natuurlijk, die wind moet je en beetje wegdenken, die zit eigenlijk toch altijd tussen je oren ;-). Ik begin er een beetje aan te wennen. Er zit een bepaald ritme in. Het weekend start tegenwoordig weer met de schoonmaak in de Villa op vrijdag en daarna het klaarzetten van de live stream voor de familie thuis. Want, er is nog steeds geen publiek welkom op het sportpark. En dan de diverse onderlinge wedstrijden en mixtoernooitjes. Het gaat er hier en daar stevig aan toe. Strijd. Heerlijk!

Ik voel mij dan ook bevoorrecht, samen met een aantal andere TC-leden en ouders die de camera bedienen, om toch veel te mogen meekrijgen van wat er zich tijdens deze mooie lentedagen op de sportvelden afspeelt. Overigens komt er een plekje vrij in de TC volgend seizoen, dus voor de enthousiaste leden en/of ouders zou dit een mooie kans kunnen zijn om zich aan te melden als kandidaat! Een beschrijving van wat het inhoudt staat verderop in dit stukje van de TC.

Volgend seizoen

Als we het dan toch over volgend seizoen hebben, dan hebben we het natuurlijk ook over trainers en coaches. Zij worden nu benaderd door TC-leden om te kijken wat ze volgend seizoen willen doen. Daarbij proberen we er aan de ene kant voor te zorgen dat iedereen een team krijgt wat bij hem of haar past, dat qua planning klopt en waarbij we ieder team twee keer in de week willen laten trainen. Uiteraard scheelt het daarbij best wel in wat de kinderen nodig hebben. Voor de F is dat anders dan voor de A. We denken dan ook dat ouders hier ook een rol in kunnen spelen. Als trainer of al coach. Daarbij is niet altijd korfbalkennis nodig. Het kan prima zijn dat een trainer met korfbalkennis een ouder met kinderkennis kan ondersteunen en vice versa. Didactiek + pedagogiek. Zou je dit leuk vinden, en dat mag best bij het team waar je eigen kind in speelt, dan horen we dat graag!

Het mooie weer, met hier en daar een hagelbui tussendoor, leidt ook de lente verder in. Het is de tijd dat we normaal gesproken van de zaal naar het veld zouden verkassen. De oefenwedstrijden in de morgen en de korfbalfinale in de middag, niet in Ziggo, maar Ahoy. Niet Fortuna, maar PKC. Maar helaas niet met, maar zonder publiek. Wel mooi om te zien trouwens. Die wedstrijdspanning, het langzaam op gang komen. Twee ploegen aan elkaar gewaagd en waar de dames het verschil maken. En hoe!

Evenementen

Maar met de vorderende lente en het mooiere weer komen ook de evenementen. De Koningsspelen gaan dit jaar niet door op 23 april, maar op 7 mei. In de vakantie. Op geheel verantwoorde wijze, gestimuleerd door de gemeente en ondersteund door een aantal topvrijwilligers die dit weer neerzetten. De AdFysio Giga Kangoeroedag komt er dus weer aan, voor de groepen 0-4. En als deze kinderen van alle Lierse basisscholen het leuk vinden, mogen ze daarna ook nog eens een aantal keer meedoen met de Kangoeroes op zaterdagochtend. Ook dat wordt al een leuke groep met nu zo’n 9 kids, geweldig begeleid door Maaike en Lisanne.

Ook op 7 mei is de stoere clinic. Speciaal voor jongens uit groep 5-8 van de basisschool (want die kunnen we in de jeugd nog wel gebruiken), maar niet alleen voor jongens. Als jij een meisje bent en je neemt een jongen mee als introducé, ben je ook van harte welkom! Tijdens deze clinic, ga je zelf korfballen, maar krijg je ook te zien hoe gaaf, dynamisch en stoer korfbal is.

En om de vakantie dan echt goed af te sluiten zijn er op 8 mei de clinics van de selectie voor onze eigen E t/m A-jeugd. Het inschrijven daarvoor kan via de website, daar staan ook de tijden per leeftijdsgroep. En voor allebei de dagen geldt dat we gave springkussens hebben staan, zodat jullie je nog even lekker kunnen uitleven. Daartussen staat ook een stormbaan waar ook een competitie mee gehouden gaat worden. Kom jij het snelste van de ene naar de andere kant van de stormbaan? Daag je vrienden en vriendinnen uit!

Trainingen

De trainingen gaan voorlopig nog door volgens het schema dat al een tijdje bekend is en hieronder nogmaals staat. Er kan worden afgeweken, maar dat zal dan altijd in de teams appgroepen besproken worden.

Tenslotte nogmaals het schema qua trainingen voor iedereen:

TC zoekt versterking

Met ingang van volgend seizoen zijn we op zoek naar versterking in de TC. We merken dat er veel randzaken zijn die geregeld moeten worden die eigenlijk niet onder iemand vallen, zoals het regelen van oefenwedstrijden, clinics en allerhande administratieve werkzaamheden. Deze functie gaat vanaf augustus door Marleen ingevuld worden. Daarom zoeken we een nieuwe coördinator C en D. Maar, wat houdt dat dan in?

Als coördinator C en D behartig je de belangen van spelers enerzijds en voer je anderzijds het beleid van de TC uit voor deze groep en leg je verantwoording daarover af in de TC.

Wat zijn dan precies je verantwoordelijkheden?

  • Het doorvoeren en monitoren van het TC-beleid voor deze groep spelers en teams.
  • Het soepel laten verlopen van de competitie voor alle C- en D-teams, bijvoorbeeld het af en toe verzetten van wedstrijden, het meedenken bij afmeldingen voor het rondkrijgen van de teams bij wedstrijden.
  • Het begeleiden van coaches en trainers waar nodig.
  • Het aanwezig zijn bij enkele trainingen en wedstrijden gedurende het seizoen om te kijken hoe het loopt en zichtbaar aanspreekpunt te zijn voor coaches, trainers, maar ook spelers en ouders.
  • Het volgen van de ontwikkeling van individuele spelers en teams.
  • Het coördineren van de teamindelingen voor nieuwe seizoen en beschikbaar zijn voor gesprekken met jeugd en ouders over het resultaat van de indeling, samen met een ander TC-lid.
  • Het opvangen en welkom heten van nieuwe jeugdleden in deze lichting.
  • Daarnaast bepaal je mede het algemene TC-beleid, denk je mee in overleggen die we maandelijks hebben, zo’n 10 keer per jaar. Af en toe zijn er ook webinars waar je aan kunt deelnemen om nieuwe inzichten te krijgen of de kennis van het moderne korfbal uit te breiden.

Wil jij een actieve rol spelen binnen de vereniging en meedenken in het sportieve hart van Valto? Vind je de leeftijdsgroep (10-14 jaar) leuk of heb je er een binding mee, omdat je zoon of dochter er in speelt? Heb je korfbalervaring en wil je die inzetten om de club naar een hoger niveau te tillen? Laat dit dan weten aan Marleen (cooCenD@ckv-valto.nl) of aan mij (vztc@ckv-valto.nl). Overigens hoef je niet al deze eigenschappen te bezitten om op ons enthousiasme te kunnen rekenen. Op https://ckv-valto.nl/over-ons/organisatie/ kun je overigens zien wie er nog meer in de TC zitten.

Kom jij ook een keer meedoen bij de Kangoeroes?

Wij zijn de Kangoeroes! Doe jij ook een keertje mee? We mikken, spingen, schieten én scoren. We vangen, gooien en werken heel goed samen. En alles doen we spelenderwijs. Ben jij tussen de 4 en de 6 jaar, dan kun je ook een keertje mee komen doen. Tot snel! Meedoen kan altijd om een keertje uit te proberen. Op zaterdag tussen 10:00 en 10:45 uur op het veld bij Valto op het sportpark in De Lier. Kijk voor meer informatie op https://ckv-valto.nl/teams/valto-kangoeroes.

Er is ook een leuk filmpje gemaakt, we zouden het leuk vinden als je deze deelt met vrienden en familie waarvan de kindereb tussen de 4 en 6 jaar oud zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.