AED/reanimatiecursus bij Valto op woensdag 28 maart van 19.30 – 22.00 uur

In navolging van voetbalvereniging Lyra, organiseert dit seizoen korfbalvereniging Valto een AED/reanimatiecursus. Er zijn deze avond 10 plaatsen beschikbaar.

Alle leden van Lierse sportclubs zijn welkom, aantal plaatsen is beperkt.

Per week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. In de meeste gevallen is dit in de thuissituatie. Het is van belang dat u weet hoe je moet handelen wanneer iemand in jouw naaste omgeving, bijvoorbeeld je partner, ouder, kind, familielid, kennis, buurman/vrouw, een hartstilstand krijgt. Door een reanimatiecursus te volgen, kun je de getroffene direct reanimeren. Zo vergroot je zijn of haar overlevingskans en hoef je niet hulpeloos toe te kijken?

Wanneer je reanimeert en daarbij ook de AED gebruikt, heeft het slachtoffer een (nog) grotere overlevingskans. Deze is maar liefst 70% wanneer het slachtoffer binnen zes minuten gedefibrilleerd wordt. Elke minuut na deze zes minuten, neemt de overlevingskans af met 10%.

Op steeds meer plaatsen verschijnen AED’s, zo ook bij ons op de sportclub. Het is dus enorm handig om te weten hoe zo’n apparaat werkt, in combinatie met reanimatie.

Daar je na afloop een certificaat ontvangt, graag hieronder je naam, voorletters en geboortedatum in je email vermelden. Deze AED cursus wordt gehouden in de kantine van korfbalvereniging Valto op sportpark De Zweth, Veilingweg 18. Datum en tijd zijn woensdag 28 maart van 19.30 – 22:00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

De cursus is helaas al volgeboekt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.