Extremen

 
Het was de week van enkele extremen. Zo was er de korte, maar heftige vorstperiode, waardoor we flink konden schaatsen. Zowel op de ijsbaan, als ouderwets naar Vlaardingen. Voor degenen op wintersport was het wel jammer dat het ijs op zondag zo goed als weg was. Wat een verschil, van -8 naar +8. Het is wel duidelijk, de lente komt er aan!
 
Dat betekent traditiegetrouw ook de laatste wedstrijden van het zaalseizoen. Die voor het kampioenschap en tegen degradatie. Waar Valto 2 nog in de race is voor het eerste, strijd Valto A1 nog tegen het laatste. Wat afgelopen zaterdag is gelukt, en aanstaande zaterdag zeker nog een keer zal moeten. Laten we aanstaande zaterdag zorgen dat we bij Albatros op bezoek gaan en achtereenvolgens Valto A1, Valto 2 en Valto 1 aanmoedigen.
 
Op hoofdklasseniveau is de reguliere competitie al voorbij en starten de kruisfinales voor plaatsing in de hoofdklassefinale. Gegadigden zijn dit jaar GroenGeel (kampioen poule A), AW/DTV (tweede poule A), DeetosSnel (kampioen in poule B) en Dalto/Klaverblad Verzekeringen (tweede in poule B). Wie van deze ploegen gaat er promoveren naar de Korfballeague? Zijn dat net als vorig jaar de finalist en uiteindelijk ook de halve finalist? We gaan het zien!
 
Op dat hoogste, Korfballeague niveau is het nog altijd spannend. Vooral wie er play-offs en play-downs gaan spelen. PKC/SWK Groep en TOP/SolarCompleet zijn zeker van plaatsing, Blauw-Wit, Fortuna/Delta Logistiek, LDODK/Rinsma Modeplein en KZ/Hiltex zijn nog in de race voor plek 3 en 4. Alleen echt mooi was het spel dit weekend niet, althans van wat ik gezien heb. Rommelige wedstrijden en totaal niet wat het had kunnen zijn. Een extreem verschil met de eerdere ontmoetingen. De één was op TV (TOP tegen DOS’46) en de ander in het echt (PKC tegen Blauw-Wit). Die laatste partij werd door Rick en Alex gefloten. Weer een wedstrijd op het hoogste niveau en dat kunnen ze prima af. Ik hoop dan ook dat we ze mogen bewonderen in een bijzondere wedstrijd die er aan zit te komen. Lijkt me leuk!
 
Misschien wel de korfbalfinale, op 7 april. Wij gaan er in ieder geval naar toe. Met 75 Valto-leden/ouders/vrienden/aanhang, waaronder 3 kampioenenteams. De kaartjes zijn te bestellen in de webshop en zijn een stukje goedkoper dan voorgaande jaren. Dus ga mee, en beleef de jaarlijkse junioren en senioren finale op het hoogste niveau. Wie wordt er Nederlands Kampioen? Jij kunt er bij zijn!
 
Rest mij voor nu jullie een fijne week te wensen, met een mooie potgrondopbrengst (bestellen kan nog!), fijne trainingen, een mooie bowlingavond (opgeven kan nog) en extreem succesvolle wedstrijden, zet hem op!
 
Namens het bestuur,
Jan Jaap Elenbaas
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.