CKV Valto maakt Korfbal Zichtbaar Sportief

Korfbalvereniging CKV Valto is volop in beweging. Zij probeert de dingen goed te doen en waar nodig te verbeteren. Af en toe valt dat op. Dat bleek zaterdag 23 april, toen CKV Valto als eerste korfbalvereniging in Nederland uit handen van Hendrik-Jan Brandsma, projectmedewerker verenigingsarbitrage van het KNKV, het certificaat ‘Arbitrageproof’ ontving.
004- ©Korfbalfoto.nl-Edwin SonneveldEnige tijd geleden is Valto begonnen met het opstellen van een arbitrageplan. Een onderwerp dat steeds belangrijker wordt binnen de sport en waarin de vereniging een kans zag om zichzelf en daarmee ook het korfballen in een veilig sportklimaat verder te verbeteren.Het beleid omtrent arbitrage omvat namelijk veel meer dan alleen de scheidsrechters en het leiden van wedstrijden. Het gaat over opleiden en het doorgeven van die spelregelkennis naar spelers, coaches en toeschouwers. Het gaat over het ontvangen van gasten, zoals de scheidsrechters, maar ook de tegenstanders en andere bezoekers. Uiteindelijk gaat het over het in stand houden van een respectvolle omgeving waarbij een goed voorbeeld, goed doet volgen.
002- ©Korfbalfoto.nl-Edwin SonneveldHet plan is door CKV Valto opgenomen in het beleid en goedgekeurd door de ledenvergadering. Scheidsrechters worden opgeleid en geven hun enthousiasme én kennis door aan de vereniging. CKV Valto maakt in de kleedkamers duidelijk hoe zij denken over fair play, zodat dit bij iedereen bekend is, voordat het veld wordt betreden. En in de gedachte van ‘Gastheerschap is Meesterschap’ heeft Valto de tien gouden regels voor de ontvangst en begeleiding van scheidsrechters omarmd en zorgen hun gastheren en gastdame dat deze wekelijks worden nageleefd.

Voorzitter Jan Jaap Elenbaas: “We zijn dan ook ontzettend trots dat we een bijzonder hoge score van de bezoekende scheidsrechters krijgen en met de certificering ‘Arbitrageproof’ afgelopen zaterdag de waardering voor onze inspanningen op dit gebied. Het is een mooie beloning, maar vooral een aanmoediging om hiermee door te gaan. Op weg naar Korfbal (nog meer) Zichtbaar Sportief!”

Fotografie: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.