#ditisvalto

Wie het twitterend korfballand een beetje volgt, heeft waarschijnlijk de hashtag #thisiskorfball wel eens voorbij zien komen. Het zijn vaak momenten die worden vastgelegd en typisch zijn voor korfbal en die de sport geweldig maken. Afgelopen week waren er een aantal van die momenten, typisch korfbal, maar zéker ook typisch Valto.

Op dinsdag was er een trainersavond. Met een grote opkomst en goede interactie was het een zeer geslaagde avond. Hierdoor blijkt maar weer hoe betrokken de trainers van Valto zijn, dat ze iets willen leren en daarmee hun trainingen bij onze club nog verder willen verbeteren. Mooi om te zien en écht het Valto van nu.

Op vrijdag was er de AdFysio Giga Kangoeroedag. Wederom een grote opkomst, wat resulteerde in een veld vol kinderen uit de groepen 1 en 2 van alle basisscholen in De Lier. Onze mogelijk toekomstige Kangoeroes. Ik heb kunnen zien hoe ze zich vermaakt hebben met de spelletjes en hoe ze kennis hebben gemaakt met onze vereniging. Strak geregisseerd door Marja en Lieselotte, geholpen door vele vrijwilligers. Het zou geweldig zijn als we van deze groepen een aantal enthousiaste starters kunnen verwelkomen! Met inmiddels de derde editie achter de rug is dit evenement zeker typisch Valto te noemen.

Op zaterdag sloten we de week af met de 12e competitieronde. Er kan niet altijd gewonnen worden, maar er zaten een paar mooie resultaten tussen. Was het geen revanche, dan was het wel een wedstrijd op weg naar het kampioenschap of misschien wel naar een NK. Tussen de wedstrijden van 2 en 1 door, hebben we twee mijlpalen gevierd. Als eerste het certificaat ‘Arbitrageproof’ wat we uitgereikt hebben gekregen door de korfbalbond en als tweede de ingebruikname van de zonnepanelen. Beide gebeurtenissen hadden niet kunnen plaatsvinden zonder de support van vele vrijwilligers en sponsors, waarvoor we ze hebben bedankt. En met ‘we’ bedoel ik dan een volle kantine, inclusief Hendrik Jan Brandsma als afvaardiging van de bond en wethouder Mohamed El Mokaddem. Weer een prachtig voorbeeld van hoe Valto in beweging is en blijft.

Afsluitend was er de meer dan lekkere dagschotel, in een meer dan gezellige ambiance. De spareribs van Laurens gingen er goed in, met als toetje het toch wel bijzonder komische duo DV en GJ, die als ware raddraaiers de ene na de andere prijs van bekende en minder bekende sponsoren, via dubieuze lotenverkopers aan het publiek wist te slijten. Ik heb zomaar een idee dat dit een vervolg gaat krijgen in een iets minder dubieuze, maar zeker even hilarische vorm. Ik heb alvast een bijzondere prijs in gedachten die ik graag zou willen sponsoren. Heren, ik hoor graag van jullie.

Het einde van een mooie dit-is-echt-Valto-week en een nieuwe staat al weer voor de deur. Hoewel, even rustig aan misschien in de meivakantie. Het zou wel leuk zijn als Valto A1 en D4 wat support krijgen aanstaande zaterdag, als enige thuisspelers op het programma, vanaf een uur of 11. Mocht je weg zijn, of andere plannen hebben, geniet daar dan van. Een hele fijne vakantie toegewenst!

Namens het bestuur,

Jan Jaap Elenbaas

ps: onthoud de hashtag #ditisvalto … die gaan we nog gebruiken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.