De vakantie zit er weer op

Het seizoen 17-18 was voor VALTO een historisch seizoen. Het vlaggenschip speelde voor het eerst in de club geschiedenis in de overgangsklasse en wist op eigen kracht in de laatste wedstrijd dit niveau met een jaar te verlengen. Het hele seizoen bleef het spannend en was het steeds stuivertje wisselen met KVS uit Scheveningen, waarvan ik gedacht had dat zij om de bovenste plaatsen zouden gaan strijden. Na hun verrassende overwinning op de koploper Fiks had KVS twee punten meer als VALTO, maar lukte het hen ook niet om dit verschil te vergroten. Dit bleef tot de laatste wedstrijd zo staan, wat er voor zorgden dat beide ploegen in de laatste wedstrijd alles op alles moesten zetten. VALTO had in de herfst al laten zien dat zij het CKV Nieuwerkerk moeilijk konden maken door gelijk te spelen tegen deze zaalhoofdklasser. KVS had hun thuiswedstrijd tegen Swift echter gewonnen. VALTO trok dus alle registers open in de laatste speelronden in Nieuwerkerk en wist met een 12-15 overwinning de laatste strohalm te pakken. KVS kwam, gelukkig voor VALTO, in Middelburg te laat op stoom en kreeg de opgelopen achterstand niet meer ingelopen. Zo eindigden beide ploegen op een gedeelde zevende plaats en bleef VALTO, op onderling resultaat, behouden voor de overgangsklasse. Een week later zou het door mij als kampioenskandidaat bestempelde KVS de beslissingswedstrijd ook niet weten te winnen, waardoor zij degradeerde naar de 1e klasse. Het zaalseizoen werd door VALTO 1 ook hoopvol begonnen, maar kon het de vorm niet vasthouden. Blessures zorgden er voor dat we niet altijd in de sterkste opstelling speelden, maar als iedereen wel fit was wilde het soms ook gewoon niet lukken. Dit resulteerde erin dat we aan het eind van het zaalseizoen op een teleurstellende 4e plaats eindigden, terwijl veel tegenstanders ons aan het begin van de competitie als kampioenskandidaat bestempelden.

VALTO 2 heeft het seizoen 17-18 beter dan vooraf gedacht gepresteerd. Het kampioenschap op het veld was het doel, maar het zaalseizoen verliep ook heel goed en ook daar werd het kampioenschap gevierd. Dit betekend dat zij dit seizoen op het veld in de 1e klasse uitkomen en in de zaal in de reserve overgangsklasse. Er wordt ook dit seizoen dus weer geschiedenis geschreven bij VALTO.

De trainingen worden weer hervat onder leiding van de nieuwe trainer Eric Geijtenbeek, die genoeg te kiezen heeft aan selectie spelers. Met de doorgekomen junioren lijkt de selectie alleen maar breder te worden en zullen de spelers de komende weken beoordeeld en gewogen worden om te bepalen wie er in aanmerking komt voor het keurkorps. Het zal voor VALTO 1 weer een pittig seizoen worden in de overgangsklasse D. Onze nieuwe trainer Eric Geijtenbeek heeft deze poule al tot poule des doods bestempeld. Waar ik dacht dat we vorig seizoen in een zware poule ingedeeld waren, lijkt het dit seizoen nog pittiger te worden. Met GKV/Economics, HKC (H) en Swift (M) als de nummers twee van het seizoen 17-18 en Oranje Wit als degradant uit de hoofdklasse melden zich al vier kampioenskandidaten. Vriendenschaar (H) wist zich via een beslissingswedstrijd te handhaven in de overgangsklasse en CKV Nieuwerkerk kennen we ook nog van vorig seizoen. Ook CKV Nieuwerkerk heeft zijn zinnen gezet op het kampioenschap om ook op het veld in de hoofdklasse uit te kunnen komen. Promovendus Merwede/ Multiplaat completeert het octet. Zij kwamen in het seizoen 16-17 ook in de overgangsklasse uit, maar wisten zich toen niet te handhaven. Het is de ploeg uit Sliedrecht er dit seizoen alles aan gelegen om deze keer wel te slagen in hun missie.

VALTO 2 gaat dit veldseizoen heel wat meer kilometers maken dan het vlaggenschip met tegenstanders als TOP (A) 3 uit Arnemuiden, Rust Roest 2 uit Eindhoven en Tilburg 2 uit Tilburg. Bij de uitwedstrijden tegen HKC, Merwede en Swift (M) vergezellen zij het vlaggenschip. Het is te hopen dat de wedstrijd in Papendrecht tegen PKC 4 gelijk valt met een wedstrijd van VALTO 1 in die regio, want dat scheelt weer wat geregel en racen met reserves. Aan de nieuwe trainer Leon Klop om te proberen de lijn die Hugo heeft ingezet door te trekken. De tijd zal het leren hoe het allemaal zal aflopen aan het eind van het seizoen en we zijn benieuwd wie de gaten die er gevallen zijn na het vertrek van Judith Goedendorp en Iris en Sanne de Raadt gaan invullen.

Ik ga me niet wagen aan voorspellingen en wijs ook geen favorieten aan, maar heb er wel weer vertrouwen in dat het een leuk seizoen gaat worden.

Hopelijk weten de supporters de weg naar de velden ook weer te vinden, want uw support vanaf de zijlijn is altijd zeer welkom.

Graag tot ziens langs de lijn, Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.