Rijk Zwaan Korfbalderby’s 2018 weer een prooi voor VALTO

De vakanties zitten er weer op en het nieuwe seizoen is weer van start gegaan met de Rijk Zwaan korfbal derby’s. Dit jaar in een gewijzigde opzet ten opzichte van voorgaande jaren. Na de promotie van CKV Dijkvogels naar de 2e klasse hebben ook zij zich gemeld voor de dit derby toernooi. Bij de nieuwe opzet spelen de senioren op zaterdag allemaal tegen elkaar in een kleine competitie in plaats van het knock out systeem van voorgaande edities. Om de belasting van de spelers zo vroeg in het seizoen binnen de perken te houden werd er gekozen voor wedstrijden van 20 minuten. Aan het eind van de middag zou de ploeg met de meeste winstpunten als winnaar worden uitgeroepen. Valto als hoogst spelende ploeg en winnaar van de voorgaande edities was torenhoog favoriet. Met de mutaties in de selectie was het Lierse publiek echter vooral nieuwsgierig wie Eric en Leon zouden gaan opstellen. VALTO is niet de enige ploeg waar de nodige mutaties hebben plaats gevonden. Ook bij CKC Maassluis, CKV ONDO en CKV ODO waren de nodige nieuwe gezichten binnen en buiten de lijnen te zien.

Op de geheel vernieuwde accommodatie van CKC ODO werd om kwart voor één het startsein gegeven voor de eerste wedstrijden. Het gaat te ver om van al deze wedstrijden verslag te doen.

Noemenswaardig voor het Lierse publiek vind ik wel de terugkeer binnen de lijnen van Romee Valstar. Na twee jaar blessure leed heeft zij groen licht gekregen van Maurice om weer wedstrijden te gaan spelen en kreeg zij de kans van Eric Geijtenbeek om zich te laten zien in het voorlopige eerste. Ondanks de wisselende samenstellingen van de VALTO teams wist VALTO “2” al hun wedstijden winnend af te sluiten en liep VALTO “1” één wedstrijdpuntje verlies op door het gelijkspel tegen ONDO 1. Al met al waren het allemaal weer leuke wedstrijden om naar te kijken en hebben de nieuwe trainers een indruk kunnen krijgen van de spelers in wedstrijdsetting.

Aan het eind van de middag bleek VALTO wederom de sterkste seniorenploegen te hebben van het Westland en mocht de bekers in ontvangst nemen. Dinsdagavond gaan de Rijk Zwaan korfbalderby’s verder voor de junioren. Op het veld van CKV Dijkvogels zullen de A1 ploegen van de Westlandse verenigingen gaan uitmaken wie het sterkste junioren team heeft. Twee dagen later op donderdagavond is het de beurt aan de aspiranten van de Westlandse verenigingen. De B1 teams zullen op het veld bij CKV ONDO hun onderlinge krachtmeting gaan doen. Het senioren toernooi kan vandaag in ieder geval weer als geslaagd de boeken in en we danken CKV ODO voor hun gastvrijheid op hun mooie nieuwe accommodatie.

Het is te hopen dat het publiek ook hun weg weet te vinden naar de wedstrijden van dinsdag- en donderdagavond, want ook de junioren en aspiranten verdienen uw aanmoedigingen.

Arno van Leeuwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.