Het nieuwe seizoen start goed, met de Rijk Zwaan Korfbalderby’s

Net als voorgaande jaren, start het seizoen ook dit jaar weer met de Rijk Zwaan Korfbalderby’s. De oefenwedstrijden, die eigenlijk vette derby’s zijn tussen de regiogenoten, vinden dit jaar plaats op 18, 21 en 23 augustus.

De derde editie is iets anders van opzet. In plaats van voorrondes voor de junioren en senioren doordeweeks, is het nu de beurt aan de A-junioren om op dinsdag hun wedstrijden te spelen, de B-aspiranten op donderdag en senioren selecties van de clubs spelen op de zaterdag ervoor hun wedstrijden. Alle wedstrijden zijn dus meteen finales.

Ook nieuw is de deelname van Dijkvogels uit Maasdijk. De kersverse promovendus, volgend jaar spelend in de tweede klasse, doet voor het eerst mee om ook zo te kunnen oefenen tegen de andere ploegen uit de regio en de reeks derby’s compleet te maken.

De wedstrijden worden verdeeld in de regio gespeeld, waarbij het evenement dit jaar op zaterdag 18 augustus bij ODO, dinsdag 21 augustus bij Dijkvogels en op donderdag 23 augustus bij ONDO plaatsvindt. Het speelschema van 2018 staat inmiddels online.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.