VALTO 1 blijft ongeslagen door ijzersterke 2e helft

We zijn halverwege de zaalcompetitie en vandaag werden de eerste returnwedstrijden gespeeld. Voor VALTO 2 is het nog steeds wachten op de eerste overwinning. De uitwedstrijd tegen TOP/Solarcompleet 4 werd met minimaal verschil verloren, dus was de hoop op deze wedstrijd gevestigd om voor de overwinning te gaan. Ruben was vorige week in de verhitte wedstrijd tegen TOP (A) 2 tegen een gele kaart aangelopen en mocht vandaag niet spelen. Om toch voldoende lengte in de ploeg te hebben is er voor gekozen om Bart in VALTO 2 te laten starten, wat volgens de regels nog mag ondanks zijn wedstrijden in het eerste. VALTO schoot uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Tiggelen. Binnen 15 seconden had Ron de openingstreffer door de korf liggen. De gelijkmaker lag helaas niet veel later door de korf en werd er van functie gewisseld. Met twee afstandsschoten van een dame van TOP werd VALTO op een 1-3 achterstand gezet. Deze achterstand werd met een afstandsschot van Lisanne O en een door Bart gefikste stafworp door Ron weer geëgaliseerd. Met om en om scoren hielden de ploegen elkaar de volgende tien minuten in evenwicht tot de 6-6 tussenstand. Toen zouden we met twee treffer van Ron en Lisanne O voor het eerst een gaatje slaan, maar deze 8-6 voorsprong kon helaas niet verder uitgebouwd worden door het andere vak. VALTO wist vijf minuten de korf niet te vinden en dat bleek tegen TOP funest voor de verworven voorsprong. Met nog tien minuten op de klok tot de rust kwamen de gasten weer langszij en namen direct het initiatief weer over. Rick blesseerde zich in een duel onder de korf. Hij probeerde het nog wel nadat hij door Danny was opgelapt, maar moest even later toch opgeven. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat zijn schouder uit de kom is geweest, waardoor we het een zestal weken zonder hem zullen moeten stellen. Martijn nam zijn plaats in en wist ons weer op voorsprong te zetten bij 10-9, maar dit bleek achteraf onze laatste voorsprong te zijn. Er werd in de volgende aanvallen niet gescoord, wat TOP in de gelegenheid stelde om weer op gelijke hoogte te komen bij 10-10. Aan de hand van de scherp schietende dames wisten de gasten tot de rust nog vijf keer de korf te vinden, waar VALTO door veel pech geen doelpunt tegenover kon zetten. Hierdoor werden de kleedkamers opgezocht bij een 10-15 tussenstand.

In de tweede helft wisten de gasten deze voorsprong vast te houden door vooral in het begin steeds met VALTO mee te scoren. Het verschil zou lang tussen de vier en vijf doelpunten blijven, maar de inbreng van Romeé na tien minuten spelen leek de ommekeer in de wedstrijd te worden. Zij zorgde voor de 14-18, waarna Ron via twee meegekregen strafworpen de wedstrijd weer open brak. In de volgende VALTO aanval wist Bart vanachter de korf met een onderhands doelpunt de aansluiting te maken, maar in de ogen van de leidsman kon dit doelpunt niet door de beugel. Jammer dan weer dat TOP zich hierdoor weer op scherp liet zetten en het verschil door één van de dames weer op drie zette. Dit is geen onoverbrugbaar verschil met nog bijna tien minuten te gaan, maar dan moet het wel een beetje mee gaan zitten. Het ontbrak VALTO 2 vandaag aan dat beetje geluk. Veel schoten draaiden weer uit de korf, waardoor TOP 4 de wedstijd uiteindelijk rustig kon uitspelen. Het laatste fluitsignaal klonk bij 19-24, waarmee VALTO 2 wederom niet weggespeeld wordt maar wel met lege handen staat. Het wordt dus nog een lang seizoen voor ons tweede, waarin we, ondanks het wegvallen van Rick, toch moeten proberen niet de koppies te laten hangen. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan, waarin er nog genoeg mogelijkheden liggen. Te beginnen volgende week de uitwedstrijd in Scheveningen tegen het geroutineerde KVS 3, waar we in de thuiswedstrijd ons enige punt hebben gehaald. Publiek is hierbij natuurlijk heel hard nodig, dus kom allemaal om 16:00 uur naar de Blinkerd in Scheveningen om het tweede team te steunen in de strijd om de broodnodige punten. We rekenen op u.

Dan het keurkorps van Eric Geijtenbeek, wat aan een heerlijke reeks bezig is. Halverwege de competitie zijn zij met het maximaal aantal punten koploper en al vijf punten los van de nummer 2 ZKV uit Zaandam. Vorige week hadden zij het verplichte nummertje in Ridderkerk gespeeld tegen Ten Donck, wat nooit een wedstrijd werd. Het aanwezige VALTO publiek heeft daar één helft kunnen genieten, maar de tweede helft was een lange zit. Het was te hopen dat deze wedstrijd niet van invloed zou zijn op deze wedstrijd. De uitwedstrijd tegen KV ONDO uit St. Laurens werd door ons vlaggenschip in november met 21-24 gewonnen, maar gemakkelijk ging het toen niet. Het zou vandaag vooral in het eerste deel nog niet van een leien dak gaan voor VALTO. Het was wel Frank die als eerste de nul van het scorebord schoot na ruim twee minuten spelen, maar ONDO maakte binnen enkele seconden weer gelijk. Door een meegekregen strafworp kwamen zij even later zelfs op voorsprong, maar hier had Mees een antwoord op en was het weer gelijk. Zané en Frank zorgden hierna voor het eerste gaatje, maar de Zeeuwse gasten wisten de aansluiting te behouden door de 4-3 binnen te schieten. In de volgende fase zou VALTO met drie treffers van Thom en Naomi (2x) een 7-3 tussenstand op het bord zetten. VALTO 1 leek door deze verworven voorsprong te verslappen, waar de gasten dankbaar gebruik van maakte. De achterstand hadden zij in enkele minuten weer weggewerkt bij 7-7, waarna het even stuivertje wisselen was tussen de ploegen. Bij 8-9 wist ONDO weer de voorsprong te pakken, maar Zané stak daar weer een stokje voor. Toch zou het initiatief bij de gasten blijven en wisten zij het eerste gaatje van twee te slaan bij 9-11. Frank zorgde drie minuten voor rust weer voor de aansluiting uit een door Naomi meegekregen strafworp. VALTO kon het echter niet dichthouden tot de rust, waardoor KV ONDO de ruststand op 10-13 zette.

VALTO moest in het tweede bedrijf duidelijk uit een ander vaatje gaan tappen, wilde zij niet tegen hun eerste punten verlies oplopen. Eric had zijn ploeg blijkbaar goed toegesproken, want VALTO kwam scherp uit de kleedkamer. Het eerste doelpunt was voor Thom die weer binnen de eerste minuut wist te scoren. ONDO diende die nog van repliek en hield de voorsprong bijna vijf minuten in de tweede helft vast. Bij de 14-15 van Frank begon de Zeeuwse ploeg te wankelen en bezweek even later onder de Lierse druk bij de gelijkmaker van wederom Frank, die vandaag weer on fire was. Mees zette ons in de vijfde minuut weer op voorsprong, waarna VALTO met nog drie doelpunten de wedstrijd weer naar zich toe trok. Het verschil zou op vier doelpunten blijven tot na tien minuten de 21-17 tussenstand bereikt was. Romeé kwam binnen de lijnen op de plaats van Nikki. VALTO had nu duidelijk het “lek” boven en nam met vier treffers op rij de wedstrijd stevig in handen. KV ONDO werd in deze fase overlopen door VALTO en was onmachtig tegen het ontketende VALTO. Zij grossierden in plaats fouten en speelden alleen maar één schots aanvallen. VALTO verdween in de tussen tijd aan de horizon voor ONDO en stond tien minuten voor tijd al op een 26-17 voorsprong. De Zeeuwen hebben echter niet voor niets in hun provincie wapen “ik worstel en kom boven” staan, dus zette zij nog een keer aan voor een inhaalslag. Twee doelpunten op rij brachten hen wat dichterbij bij 26-19, maar ook Frank ging gewoon door met scoren. Bart mocht ook nog wat minuten maken in het keurkorps op de plaats van Thom en deed ook een duit in het zakje door het verschil bij 29-19 op tien te zetten. Dit bleek ook gelijk de laatste Lierse treffer te zijn en zette de gasten de eindstand op het scorebord. Na de 29-20 van onder de korf van een Zeeuwse dame werd er de laatste twee minuten van de wedstrijd niet meer gescoord door beide ploegen en floot scheidsrechter Gorter voor het einde van de wedstrijd. Door een sterke tweede helft die met 19-7 door VALTO werd gewonnen is ook deze wedstrijd uiteindelijk ruim gewonnen. In de wandelgangen gaan er al steeds meer stemmen op om de champagne alvast in te slaan, maar de competitie is echter nog lang. Er kan nog van alles gebeuren, waardoor er zomaar een kink in de kabel kan komen. We zullen het dus per wedstrijd blijven bekijken en dan wel zien waar het schip strand. De bal blijft rond en kan ook de andere kant op gaan rollen. Volgende week speelt VALTO 1 een uitwedstrijd in Haarlem tegen Rapid 1, wat vandaag met 29-17 het onderspit delfde in de wedstrijd tegen ZKV. Zij staan op de zevende plaats in de competitie en zullen er alles aan willen doen om een plaatsje te stijgen in de lijst. Thuis werd de wedstrijd een ruime overwinning voor ons vlaggenschip, maar ik ben de wedstrijden tegen RWA van vorig seizoen nog niet vergeten. Toen werd de thuiswedstrijd ook met grote overmacht gewonnen, maar gaf VALTO in de uitwedstrijd niet thuis. Eric zal er voor moeten zorgen dat de spelers op scherp staan en er voor moeten zorgen dat er van onderschatting geen sprake is. Uw support is hierbij natuurlijk ook weer welkom, dus we zien u graag rond 19:30 uur op de tribunes in het Midden Kennemer sportcentrum aan de IJsbaanlaan 4a in Haarlem.