VALTO in tweede helft onderuit tegen KV Vriendenschaar

Week van de scheidsrechter

Hoewel het najaar veldseizoen zijn einde nadert lijkt de zomer maar geen afscheid te willen nemen. Alleen tijdens de thuiswedstrijd tegen GKV/Economics kon het publiek niet genieten van een zonnetje op het hoofd. Gelukkig viel er voor het publiek toen wel wat te vieren in de vorm van een overwinning. De andere vijf wedstrijden werden steeds onder een schitterend zonnetje afgewerkt. Helaas was het in het veld niet allemaal even schitterend. Het keurkorps van Eric Geijtenbeek presteert tot nu toe erg wisselvallig, waardoor er toch al enkele door mij verwachtte punten niet binnen gehaald werden. Ook vandaag weer zo’n wedstrijd met twee gezichten van ons vlaggenschip. Onder leiding van het arbitrale koppel Rinsma en de Vree schoot VALTO uit de startblokken. Het eerste aanvalvak had binnen enkele minuten een 0-2 voorsprong op het bord gezet. De thuisploeg was wakker geschud en wist deze achterstand om te buigen naar een 4-2 voorsprong, maar Zané, vandaag erg scherp, zorgde dat we de aansluiting hielden. Halverwege de eerste helft werd bij de 6-3 tussenstand een time out genomen door Eric. Dit wierp direct zijn vruchten af, want met vier treffers op rij van Zané, Mandy, Laurens en Bart stond VALTO weer op voorsprong. Deze was echter van korte duur, want via een gemakkelijk gegeven strafworp viel de gelijkmaker weer door de korf. Tien minuten later bleken de ploegen bij de gang naar de kleedkamers met 9-9 nog steeds in evenwicht.

Het aanwezige publiek maakten zich op voor een spannende tweede helft, waarin het, gezien de eerste helft, leek dat de ploeg met het meeste geluk de punten zou binnen harken. VALTO begon ook goed aan dit tweede deel door direct met weer een doelpunt van Zané de voorsprong te pakken. Dit gaf hoop voor het meegereisde Lierse publiek, maar deze hoop werd in de kiem gesmoord door de scherp schietende heren van KV Vriendenschaar. Met zeven doelpunten op rij wisten zij de wedstrijd definitief naar hun hand te zetten. VALTO verzandde intussen in chaotische aanvallen die door verkeerde keuzes ook vaak na één schot voorbij waren. De thuisploeg speelde het laatste kwartier met veel zelfvertrouwen uit en had op elk doelpunt van VALTO weer een antwoord. Dit zelfvertrouwen werd door Jorrit Muilwijk nog eens extra benadrukt door de eindstand met een “hoekje” op 21-14 te zetten. VALTO zal bij zichzelf te raden moeten gaan waar de schoen wringt. Waar VALTO vorig seizoen nog voor verrassende uitslagen kon zorgen in de OK, lijkt het dit seizoen lastig om de juiste vorm te pakken en deze vast te houden. In het verslag van GKV las ik na de overwinning dat zij afgetroefd waren op de inzet en strijdlust van ons vlaggenschip. Dit is iets wat helaas niet elke week opgebracht wordt en juist in de wedstrijden waar het om gaat lijkt te ontbreken. Gisteren wist VALTO nog wel de eerste helft de tegenstander in de hand te houden, maar gaf in de tweede helft de wedstrijd compleet uit handen door in de verdediging te veel ruimte te geven. Daar wisten vooral Jorrit Muilwijk en Christiaan Brouwer wel raad mee en scoorden er lustig op los. Voor VALTO lijkt, met nog één tegenstander te gaan, het een hete degradatie strijd te worden dit seizoen. Volgende week wacht de laatste tegenstander uit de poule. Dan komt CKV Nieuwerkerk naar De Lier en juist zij hebben nog een appeltje te schillen met VALTO. Toen zij vorig jaar in dezelfde fase in de competitie naar VALTO kwamen waren zij nog volop in de race voor het kampioenschap, maar liepen tegen VALTO verrassend tegen puntverlies op. Ook de laatste wedstrijd in juni heeft VALTO het slotfeest in Nieuwerkerk verstierd door hun vlaggenschip op een nederlaag te trakteren. Zij zullen er dus op gebrand zijn de punten deze keer wel mee te nemen naar Nieuwerkerk, zeker na de eerste nederlaag tegen die andere kampioenskandidaat Swift. Voor VALTO een week de tijd om de neuzen weer allemaal dezelfde kant op te zetten en er volgende week weer als één team te staan. Een overwinning lijkt me wat hoog gegrepen, maar ik kijk er naar uit om ons vlaggenschip weer eens te zien strijden met elkaar en voor elkaar en er een mooie wedstrijd van te maken.

Gelukkig kwam er uit Eindhoven wel een goed bericht dat VALTO 2 de volgende tegenstander gewoon, hoewel, aan zege kar geknoopt had. Prettige bijkomstigheid hierbij is dat Swift 2 weer een puntje had laten liggen in Arnemuiden, waardoor VALTO weer gedeeld koploper is in de poule. Volgende week staat deze tegenstander uit Arnemuiden op het programma voor onze reserves. Zoals het er nu uit ziet wordt het ook dan weer prima weertje om langs de lijn te staan, dus laten we met z’n allen onze selectie teams komen steunen in de strijd om de broodnodige punten.

Graag tot volgende week, Arno van Leeuwen.